Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme nuorta kuoli Nokian Porintien ulosajossa – poliisi tutkii muun muassa kuolemantuottamuksena ja törkeänä rattijuopumuksena

Nokian Porintiellä varhain sunnuntaina tapahtuneessa ulosajossa kuoli kolme nuorta ihmistä, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos. Yksi ihminen on toimitettu sairaalahoitoon.

Hätäkeskus sai ilmoituksen ulosajosta sunnuntaina kello 1.16. Poliisin mukaan tapahtumapaikalla Porin suunnasta tulleen henkilöauton todettiin suistuneen tieltä ja osuneen puuhun. Tapaukseen ei poliisin mukaan epäillä liittyvän muita ajoneuvoja tai osallisia.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tutkivansa asiaa nimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kolme kuolemantuottamusta ja törkeä rattijuopumus.

Onnettomuuteen johtaneita syitä ja syyllisyyskysymyksiä selvitellään parhaillaan. Poliisi kertoo tavoittaneensa vainajien omaiset ja kertovansa asiasta lisää ensi viikolla, sillä asian esitutkinta on alkuvaiheessa.

Rattijuopumustapauksissa uhrit usein nuoria

Liikenneturvan tammikuussa julkaiseman tilastokatsauksen mukaan rattijuopumustapauksissa kuolee ja loukkaantuu paljon nuoria. Tapauksissa kuolleista ja loukkaantuneista yli kolmannes oli 15–24-vuotiaita. Rattijuopumustapauksien henkilövahingot keskittyvät kesäkuukausille.

Liikenneturva arvioi aiemmin STT:lle, miten kuluvan vuoden ja kesän liikennekuolemat vertautuvat vuoden takaiseen.

– Korona-aika vaikutti merkittävästi esimerkiksi työmatkaliikenteen määrään, kun ihmiset jäivät etätöihin ja vähensivät liikkumistaan. Kuolinluvut liikenteessä eivät kuitenkaan aina ole verrannollisia liikenteen määrään, sanoi Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen heinäkuussa.

Tiekuolemissa näkyy Valtosen mukaan esimerkiksi tiettyjen turvallisuusongelmien korostuminen.

– Kovat nopeudet, rattijuoppous ja itsetuhoisuus heijastuvat liikenteen kuolonlukuihin. Nyt niissä mennään Suomessa vähintään samaa tahtia kuin 2019, Valtonen kertoi.