Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Microsoftin toimitusjohtaja keskusteli Trumpin kanssa – yhtiö jatkaa TikTok-kauppojen selvittelyä

Microsoft kertoo jatkavansa neuvotteluja kiinalaisomisteisen TikTok-sovelluksen Yhdysvaltojen toimintojen ostamisesta. Teknologiajätti kertoi asiasta tiedotteessa sunnuntaina paikallista aikaa.

Microsoft sanoi olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja sen jälkeen kun yhtiön toimitusjohtajan Satya Nadella oli keskustellut asiasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa.

Wall Street Journal kertoi aiemmin sunnuntaina, että neuvottelut oli laitettu toistaiseksi jäihin. Lehden mukaan päätöksen taustalla oli Trumpin ilmaisema vastustus kaupalle.

Trump on uhannut kieltää TikTokin Yhdysvalloissa turvallisuushuoliin vedoten.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan huomioivansa Trumpin huolenaiheet. Microsoft kertoo sitoutuvansa tekemään TikTokille turvallisuusarvioinnin. Kaupat ovat myös etu Yhdysvaltojen taloudelle, yhtiö lisää.

Microsoft aikoo jatkaa neuvotteluita Tiktokin omistavan ByteDance -yhtiön kanssa seuraavien viikkojen aikana ja saada kaupat sovittua syyskuun puoliväliin mennessä. Teknologiajätti on myös valmis jatkamaan keskusteluita Yhdysvaltain hallinnon sekä presidentti Trumpin kanssa.

Sun: TikTok muuttaa Lontooseen

Brittilehti Sunin mukaan TikTok on aikeissa siirtää päämajansa Pekingistä Lontooseen.

Lehden mukaan Britannian ministerit ovat jo hyväksyneet sopimuksen ByteDancen kanssa, ja siitä on määrä tiedottaa tämän viikon aikana.

Yhtiö ei ole kommentoinut väitettä.

Päätös voi aiheuttaa kitkaa Yhdysvaltojen ja Britannian väleihin, Sun ennakoi. Päämajan siirtäminen voi entisestään hermostuttaa Trumpia, joka uskoo Kiinan tiedustelupalvelun käyttävän sitä vakoiluun.

TikTok on varsinkin nuorison suosima videosovellus, jolla on arviolta miljardi käyttäjää ympäri maailmaa.