Rankkasateet piiskaavat maan länsirannikkoa, etelärannikolla riehuu ukkonen – Porissa mitattiin vuorokauden sade-ennätys

Lauantaina on luvassa lisää sateita suureen osaan maata. Sateet väistyvät sunnuntaihin mennessä, jolloin sateita esiintyy lähinnä maan pohjoisosissa. LAURA UKKONEN / LEHTIKUVA

STT

Perjantaina sateet ovat piiskanneet etenkin maan länsirannikkoa. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergmanin mukaan viimeisen vuorokauden suurimmat sademäärät on mitattu Kustavista Kaskisiin, missä vuorokauden sademäärät ovat liikkuneet 20:n ja yli 40 millimetrin välillä.

– Länsirannikolla on tullut aika paljon vettä. Tähän mennessä suurin sademäärä on mitattu Porin rautatieasemalla, missä on mitattu 42,8 millimetriä viimeisen vuorokauden aikana, Bergman kertoi STT:lle kolmen aikaan perjantai-iltapäivänä.

Ukkoskuuroja perjantai-iltapäivään mennessä on esiintynyt Bergmanin mukaan eniten etelärannikolla ja maan kaakkoisosissa.

Lauantaille luvassa lisää sateita

Lauantaina on luvassa lisää sateita suureen osaan maata.

– Uusia sateita nousee etelästä. Lounais-Suomessa poutaantuu, mutta Loviisasta Ouluun ulottuvalla vyöhykkeellä tulee runsaampia sateita. Myös Pohjanmaalla ja pohjoisempana tulee runsaita sateita.

Sateet väistyvät sunnuntaihin mennessä, jolloin sää on poutainen suuressa osassa maata.

– Sadekuuroja tulee lähinnä Pohjois-Karjalasta maan pohjoisosaan ulottuvalla vyöhykkeellä.

Viikonlopun jälkeen sää alkaa lämmetä, ja lämpötilat voivat kohota lähelle hellelukemia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka