Lenteleekö lähiympäristössäsi lepakoita? Kansallinen lepakkobongaus alkaa tänään

Bongaukseen voi yhdistykseen mukaan osallistua kuka tahansa itse valitsemassaan paikassa, vaikkapa kesämökin pihalla. Kuvassa Miisa Virta (edessä) ystävineen bongaamassa lepakoita Helsingin Seurasaaressa vuonna 2015. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen järjestämä kansallinen lepakkobongaus alkaa tänään. Kyseessä on vuosittainen tapahtuma, joka kestää koko heinäkuun viimeisen viikonlopun.

Bongaukseen voi yhdistykseen mukaan osallistua kuka tahansa itse valitsemassaan paikassa, vaikkapa kesämökin pihalla. Tarkoitus on havainnoida lepakoita tunnin ajan joko silmämääräisesti tai teknisten apuvälineiden avulla.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan Suomen lajitietokeskuksen sivuilla osoitteessa laji.fi . Bongauksen tulokset ilmoitetaan myöhemmin lepakkotieteellisen yhdistyksen sivuilla.

Yhdistyksen mukaan Suomessa esiintyy useita lepakkolajeja, joiden saalistusalueet ja lepoalueet poikkeavat toisistaan. Lepakoita on siis mahdollista havaita niin metsissä, peltojen laidoilla kuin kaupunkien puistoissakin.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka