Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Microsoftin liikevaihto kasvoi koronakriisin keskellä pilvipalveluiden kovan kysynnän vuoksi

Microsoft kertoi keskiviikkona yrityksen liikevaihdon olleen nousussa huhti-kesäkuun aikana. Teknologiajätin liikevaihto oli toisen vuosineljänneksen aikana 38 miljardia dollaria, ja liikevaihto kasvoi yhteensä 13 prosenttia.

Liikevaihdon kasvu oli Microsoftin pilvipalveluiden ja konsolipelipuolen ansiota. Pilvipalveluiden kysyntä oli voimakasta koronapandemian vuoksi niin kuluttajien kuin virustilanteesta kärsineiden yritystenkin osalta.

Toisen vuosineljänneksen liikevoitto sen sijaan laski 15 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja oli 11,2 miljardia dollaria. Liikevoiton laskun taustalla olivat nousseet veromaksut.

Teslan vuosineljännes yllättäen voitollinen

Sähköautojen valmistajana tunnettu Tesla kertoi keskiviikkona odotettua paremmasta huhti-kesäkuun tuloksesta. Vuoden toisen neljänneksen liikevoitto oli 104 miljoonaa dollaria, kun vuosi sitten tappiota kertyi 408 miljoonaa.

Kyseessä oli Teslan neljäs perättäinen voitollinen vuosineljännes, mikä avaa yhtiölle pääsyn S&P 500 -indeksiin. Listalle valitaan 500 markkina-arvoltaan suurinta yhdysvaltalaisyritystä. Pääsyvaatimuksena on muun muassa neljä perättäistä voitollista vuosineljännestä.

Yhtiön liikevaihto oli kuusi miljardia dollaria, hieman vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Tesla kertoi pitävänsä kiinni tavoitteestaan toimittajaa kuluttajille tänä vuonna puoli miljoonaa autoa. Se aikoo kasvattaa valmistusta tehtaillaan Kaliforniassa ja Shanghaissa. Myös Saksaan suunnitellun tehtaan rakentamista jatketaan.

Yhtiön Kalifornian-tehdas oli keväällä useita viikkoja suljettuna koronaviruspandemian vuoksi. Nyt yhtiö kertoi aikovansa rakentaa kolme tehdasta kolmelle eri manterelle vielä tänä vuonna.

– En ole koskaan ollut näin optimistinen ja innostunut uskossani Teslan tulevaisuuteen, toimitusjohtaja Elon Musk sanoi puhelussaan sijoittajille ja analyytikoille.

Jälkimarkkinoilla Teslan tulosjulkistusta tervehdittiin osakekurssin nousulla.