Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi on vapauttanut osan Turun Pansion ampumistapauksessa kiinni otetuista, kaksi miestä vangittu

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että Turun Pansion kaupunginosan viime viikonlopun ampumistapauksessa on vangittu kaksi miestä. Heidät vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Ampumistapauksesta ravintolan ulkopuolella tuli poliisille ilmoitus lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puolenyön jälkeen. Paikalle lähti useita poliisipartioita. Poliisi otti kiinni kuusi ihmistä, joista neljä vapautettiin sunnuntaina.

Kaksi miestä vietiin ampumavammojen takia sairaalaan. Poliisi kertoo, että toinen heistä on yhä sairaalahoidossa. Hän sai vakavat vammat, mutta ei ole enää hengenvaarassa. Toinen ammutuista pääsi sairaalasta jo sunnuntain vastaisena yönä.

Rikoskomisario Joachim Mattfolk kertoo STT:lle, että kiinni otettujen joukossa on ollut sekä miehiä että naisia. Kaikki ovat täysi-ikäisiä. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro, olivatko ampumavammoja saaneet ja epäillyt entuudestaan toisilleen tuttuja.

Toista vangituista epäillään tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta, toista puolestaan yllytyksestä tapon yritykseen ja yllytyksestä törkeään pahoinpitelyyn.

Epäilty ampuja oli poliisin mukaan ampunut käsiaseella useita laukauksia. Hänellä ei ollut aseeseen lupaa.

Poliisi on tehnyt useita kuulusteluja, ja tutkinta jatkuu. Tämän vuoksi poliisi ei toistaiseksi kommentoi mahdollista motiivia tai ampumista edeltäneitä tapahtumia.

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan ulkopuolisille ei aiheutunut vaaraa.