Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luotiliiviin pukeutunut räppäri Kanye West avasi presidentinvaalikampanjansa Yhdysvalloissa – kampanjan epäillään olevan mainostempaus tulevalle albumille

Räppäri ja viihdemoguli Kanye West on virallisesti käynnistänyt presidentinvaalikampanjansa Yhdysvalloissa. West piti ensimmäisen kampanjatilaisuutensa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa paikallista aikaa sunnuntaina, kertoo muun muassa BBC .

Vielä viime viikolla eri mediat uutisoivat useiden lähteiden kertoneen, että 43-vuotias räppäri olisi vetäytynyt pois kisasta.

West on tullut aiemmin näkyvästi tunnetuksi presidentti Donald Trumpin tukijana ja muun muassa vieraillut Valkoisessa talossa. Westin ilmoitus onkin herättänyt kysymyksiä siitä, onko kyseessä aito ehdokkuus vai julkisuustempaus ja pyrkimys lisätä albumiensa tai tuotemerkkiensä, kuten vaatemerkki Yeezyn , myyntiä.

BBC:n mukaan West julkaisi Twitter-tilillään lauantaina kuvan, jossa näytti olevan kirjoitettuna tulevan albumin kappalelista. Tviitti poistettiin Forbes-lehden mukaan minuuteissa, mutta siitä selvisi, että Donda-nimeä kantava albumi julkaistaisiin tulevana perjantaina.

West käytti tviitissään samaa aihetunnistetta #2020VISION, mitä hän on käyttänyt myös presidenttiehdokkuutensa yhteydessä.

West lähti presidenttikilpaan mukaan vielä viime hetkillä ennen marraskuussa koittavia vaaleja. West ilmoitti ehdokkuudestaan Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä 4. heinäkuuta.

Räppäri antaisi uusille äideille miljoona dollaria, jotta abortteja ei tehtäisi

Charlestonin kampanjatilaisuudessa West esiintyi lavalla luotiliivissä ilman mikrofonia ja hänen hiuksiinsa oli ajeltu vuosiluku 2020, kertoo Guardian . Räppäri puhui tilaisuudessa tunnin ajan rönsyilevästi muun muassa Jumalasta, abortista, rasismista ja pornosta, kertoo uutistoimisto Reuters.

BBC:n mukaan West kertoi, ettei kannata aborttia, mutta sen kuuluisi hänen mukaansa olla silti laillista. Hän ehdottaa, että uusille äideille tulisi lahjoittaa miljoona dollaria, jotta abortteja ei tehtäisi taloudellisista syistä. West purskahti itkuun puhuessaan aiheesta.

Westin sekava käyttäytyminen on herättänyt huolta hänen mielenterveydestään. Räppäri on puhunut aiemmin avoimesti mielenterveysongelmistaan.

Vaikka Westin ehdokkuusilmoitus tuli myöhään, on monissa osavaltioissa itsenäisten ehdokkaiden lisääminen ehdokaslistaan edelleen mahdollista.

Guardianin mukaan West rekisteröityi viime viikolla ensimmäiselle ehdokaslistalle Oklahoman osavaltiossa. Etelä-Carolinan listalle päästäkseen Westin tulee kerätä 10 000 allekirjoitusta paikallista aikaa maanantaihin puoleenpäivään mennessä. Hän on pyytänyt ihmisiltä kannatusta Twitterissä.

West on itse tehdyn "syntymäpäiväpuolueen" ehdokas.

---

Korjattu klo 19.12: Westin puoluekanta vaihdettu republikaaneista itse tehdyksi "syntymäpäiväpuolueeksi".