Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaika, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuvat tänään koronarajoituksista

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloa, anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat koronarajoitukset päättyvät tänään. Anniskeluaika määräytyy jälleen alkoholilain mukaisesti, eikä ravitsemisliikkeiden aukioloa tai asiakaspaikkamäärää rajoiteta.

Vaikka nämä rajoitukset poistuvat, osa koronavarotoimista jää yhä voimaan. Asiakkailla tulee edelleen olla oma istumapaikka ja mahdollisuus käsienpesuun. Tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina.

Ravintoloiden ja kahviloiden tulee myös huolehtia riittävästä etäisyydestä asiakkaiden välillä. Lisäksi ravitsemisliikkeiden on jatkossakin annettava asiakkailleen ohjeet toimintatavoista taudin leviämisen estämiseksi.

Ravintoloissa tai kahviloissa on valtioneuvoston mukaan oltava asiakkaiden nähtävillä suunnitelma siitä, miten liike toteuttaa nämä rajoitukset ja velvoitteet.

Tähän päivään asti sallittu aukioloaika on ollut aamuneljästä aamukahteen ja sallittu anniskeluaika kello aamuyhdeksästä aamuyhteen. Asiakkaita on saanut ottaa sisälle ravintolaan enimmillään kolme neljäsosaa ravintolan asiakaspaikoista.

Alkoholilain mukaan ravintola voi olla auki läpi vuorokauden ja anniskelua voi jatkaa aamuyhdeksästä aamuneljään.

---

Juttua on korjattu kello 10.51: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että sallittu aukioloaika on ollut iltapäiväneljästä aamukahteen ja sallittu anniskeluaika kello iltayhdeksästä aamuyhteen. Oikeat kellonajat ovat aamuneljästä aamukahteen ja aamuyhdeksästä aamuyhteen.