Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leirintäalueyrittäjää epäillään kesätyöntekijöiden asiattomasta koskettelusta ja seksuaalisävytteisistä puheista

Itäsuomalaista leirintäalueyrittäjää epäillään nuorten kesätyöntekijöiden asiattomasta kohtelusta, kertoo Itä-Suomen poliisi. Poliisin mukaan kyseessä ovat asiaton koskettelu ja seksuaalissävytteiset puheet, mikä voi täyttää seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön.

Rikosilmoituksia on kaikkiaan viisi. Kaikki epäiltyjen rikosten uhriksi joutuneet nuoret ovat olleet tapahtuma-aikaan 16–18-vuotiaita. Kaikissa tapauksissa epäiltynä on leirintäalueen yrittäjä, noin 60-vuotias mies.

Kolmessa rikosilmoituksessa tapahtuma-aika on kesä 2018 ja kahdessa kesä 2019. Epäilty on poliisikuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi tutkittavia rikosnimikkeitä ovat työsyrjintä ja työturvallisuusrikos. Yrittäjän epäillään menettelyllään rikkoneen työturvallisuusmääräyksiä sekä asettaneen työntekijät epäedulliseen asemaan sukupuolen perusteella.

Poliisi ei tiedotteessaan kerro tarkkaa tapahtumapaikkaa tai muita yksityiskohtia. Epäillyt rikokset ovat poliisin mukaan tapahtuneet Keski-Karjalan alueella toimivalla leirintäalueella.

Tapausten poliisitutkinta alkoi loppuvuodesta 2018. Tutkinta on nyt valmistunut, ja asia etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.