Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannuksena on kuollut onnettomuuksissa ainakin 12 ihmistä, lisäksi yksi epäilty henkirikos

Juhannuksena on kuollut Suomessa onnettomuuksissa vesillä, maanteillä ja tulipaloissa yhteensä ainakin 12 ihmistä. Lisäksi tietoon on tullut sunnuntain alkuiltaan mennessä yksi epäilty henkirikos.

Hukkumisia on tullut tietoon kahdeksan.

Perjantai-iltana Itä-Suomen poliisi kertoi Pohjois-Savon Rautalammilla hukkuneesta iäkkäästä miehestä. Samaan aikaan Länsi-Uudenmaan poliisi ilmoitti, että Espoon Kivenlahdessa oli hukkunut uimari.

Juhannuspäivänä lauantaina hukkui meressä uimassa ollut nuorehko mies Helsingin Hietarannan uimarannalla. Vesi vaati juhannuspäivänä uhrin myös Turun lähellä Sauvossa, missä iäkäs nainen hukkui mökkirannassa.

Lauantaina aamuyöllä Sisä-Suomen poliisi kertoi, että Pirkanmaan Pälkäneellä oli hukkunut nuorehko mies. Kotkassa puolestaan hukkui kolmekymppinen mies pudottuaan Kymijokeen.

Sunnuntaina menetti henkensä iäkäs mies Pohjois-Pohjanmaan Pudasjärvellä. Hänet löydettiin kuolleena veneensä vierestä Iso Ahvenjärveltä.

Työtehtävissä kuoli juhannuksena vesillä merivartija Suomenlahdella Loviisan edustalla. Hän ei päässyt ulos partioveneestä, kun vene upposi ajettuaan karille.

Helteestä huolimatta ei isoja maastopaloja

Juhannuksen tieliikenteessä oli tullut tietoon sunnuntai-iltaan mennessä kaksi kuolemaan johtanutta turmaa. Menoliikenteen aikana kuoli nainen ulosajossa Kainuun Paltamossa. Lauantaina liikenteessä kuoli nuorehko mies Oulun Ylikiimingintiellä, kun hänen kuljettamansa henkilöauto suistui tieltä.

Tänäkin juhannuksena on sammutettu lukuisia asuntopaloja. Haminassa kuoli aattona nainen rivitalohuoneiston tuhonneessa palossa Takkaniemessä. Päijät-Hämeen Kärkölässä kuoli saunamökin palossa ihminen juhannuspäivänä.

Suomessa on sammutettu juhannuksen aikana niin ikään useita maastopaloja, mutta niistä mikään ei tiettävästi ole aiheuttanut mittavia tuhoja.

Vakava välikohtaus juhannusyönä Helsingissä

Juhannusta on vietetty osin liiankin riehakkaasti. Rattijuopumuksia ja pahoinpitelyjä on poliisin mukaan riittänyt.

Helsingissä tapahtui juhannusyönä vakava välikohtaus, kun nuorisojoukko heitti kiviä ja ampui ilotulitusraketteja kohti poliiseja ja poliisiautoja.

Välikohtaus tapahtui Hietaniemen uimarannalla, jossa oli useita satoja nuoria.

Poliisi käytti tilanteessa kaasusumutinta varoitettuaan nuorisojoukkoa useita kertoja. Parisenkymmentä nuorta altistui kaasulle. Muutama poliisi loukkaantui lievästi ilotulitusraketeista.

Iisalmessa Pohjois-Savossa juhannus sai torstai-iltana synkän alun, kun mies kuoli välivaltarikoksen uhrina omakotitalossa. MTV:n uutiset sai poliisilta tiedon, jonka mukaan pojan epäillään surmanneen haulikon laukauksella isänsä.

Juhannuspäivälle 2000-luvun lämpöennätys

Lauantaina mitattiin juhannuspäivän 2000-luvun uusi lämpöennätys, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta. Mittari kipusi Satakunnan Kokemäellä 28,3 asteeseen.

Koko juhannus oli Suomessa varsin lämmin, joskin vielä aattona oli kylmää aivan Lapin pohjoisosissa.

Ensi viikolla helle näyttää kiristyvän vieläkin kuumemmaksi kuin juhannuksena, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta lauantaina. Ennusteen mukaan 30 asteen raja saattaa ylittyä.

Etätyöt veivät väkeä maanteiltä?

Aurinkoinen sää venytti sunnuntaina juhannuksen paluuliikenteen alkua, arvioitiin Tampereen tieliikennekeskuksesta. Liikenne alkoi vilkastua maanteillä noin kello 13 alkaen, ja se hiljenee todennäköisesti vasta iltakymmeneen mennessä, sanoi liikennepäivystäjä Frans Anttonen STT:lle.

Paluuliikenteessä on Anttosen mukaan syytä varautua jonoihin ainakin valtatie 9:llä Oriveden ja Tampereen välillä, Viitostiellä Kuortin ja Mikkelin paikkeilla sekä Nelostiellä Viitasaarella, missä matkantekoa hidastaa Hännilänsalmen sillan työmaa.

Anttosen mukaan vaikuttaisi siltä, että tämän juhannuksen meno- ja paluuliikenne jäävät hieman hiljaisemmiksi kuin keskikesän juhlan liikenne on yleensä.

– Osa ihmisistä saattoi olla etätöissä mökkipaikkakunnalla jo ennen juhannusta. Kaikki eivät myöskään palaa Etelä-Suomen työpaikoille, koska lomat alkavat tai etätyöt jatkuvat.