Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Komissio hyväksyy valtion osallistumisen Finnairin osakeantiin

Euroopan komissio on hyväksynyt Suomen valtion osallistumisen lentoyhtiö Finnairin osakeantiin. Finnair suunnittelee keräävänsä osakeannissa arviolta enintään 500 miljoonan euron varat koronaepidemiasta aiheutuneiden tappioiden ja kulujen paikkaamiseen.

Lentoyhtiön mukaan osakeannin merkintäaika alkaa ensi viikolla. Alustavan arvion mukaan tulos julkistettaisiin heinäkuun alussa.

Suomen valtio on Finnairin suurin osakkeenomistaja, ja sillä on omistusosuutensa perusteella oikeus merkitä osakkeita noin 286 miljoonalla eurolla.

Valtio on aiemmin kertonut tukevansa Finnairia antamalla valtiontakauksen 600 miljoonan euron suuruiseen lainaan. Komissio hyväksyi tämän tuen jo toukokuussa.

Komissio on höllentänyt valtiontukisääntöjä, jotta EU-maat pystyisivät tukemaan koronaviruskriisistä kärsiviä yrityksiä paremmin.

Lentoliikenteen matkustajamäärät romahtivat

Lentoliikenteen matkustajamäärät ovat romahtaneet lähes täysin koronaviruspandemian ja sen tuomien matkustusrajoitusten vuoksi. Finnairilla oli toukokuussa 98 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuotta aiemmin.

Viime viikolla Finnair kertoi jatkavansa lomautuksiaan osittain ainakin ensi vuoden kevääseen saakka. Koko Suomen henkilöstöä eli 6 100 työntekijää koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja lomautuksista tehdään päätöksiä lähiaikoina.

Finnairin mediasuhteiden johtajan Päivyt Tallqvistin mukaan yhtiö ei palaa normaaleihin liikennemääriin ainakaan ennen maaliskuun 2021 loppua.

– Kun lentäminen ei ole sataprosenttista, niin silloin kaikille ei myöskään työtä ole, Tallqvist sanoi viikonloppuna.