Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Vasaratien henkirikoksen käsittely jatkuu käräjäoikeudessa – tänään kuullaan murhaan yllyttämisestä syytettyä 20-vuotiasta miestä

Tampereen Vasaratien henkirikoksen käsittely jatkuu tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan kyseessä on palkkamurha, jossa 20-vuotias mies pestasi 19-vuotiaan miehen tappamaan keski-ikäisen tamperelaismiehen.

Syyttäjä vaatii tamperelaismiehen tappaneelle nuorelle miehelle rangaistusta murhasta ja toiselle miehelle yllytyksestä murhaan. Surmattu mies oli yllytyksestä syytetyn isä. Palkkio oli syyttäjän mukaan määrä maksaa jälkikäteen perintörahoista.

Murhaan yllyttämisestä syytetty 20-vuotias on poliisikuulusteluissa kiistänyt syyllisyytensä ja kertonut, että ei ole ollut missään tekemisissä murhasta syytetyn kanssa. Yllytyksestä syytettyä on määrä kuulla tänään käräjäoikeudessa. Tänään oikeus kuulee myös todistajia.

Murhasta syytetty 19-vuotias on myöntänyt surmanneensa tamperelaismiehen tammikuun lopulla, mutta kiistää syyllistyneensä murhaan. Hänen mukaansa kyse oli törkeästä ryöstöstä ja hätävarjelun liioittelusta. Hän kertoi eilen käräjäoikeudessa, että muutti mielensä matkalla Jyväskylästä Tampereelle ja päätti surmaamisen sijaan ryöstää miehen. Syytetyn mukaan mies kuitenkin kävi ryöstötilanteessa hänen kimppuunsa, ja kamppailun yhteydessä syytetty otti esille mukanaan olleen veitsen.

Surmatun miehen ruumiissa oli 40 pisto- ja viiltohaavaa. Vakavimmat vammat sijaitsivat kaulan alueella.

Syyttäjä: Miehet löysivät toisensa Tor-verkossa

Nuoret miehet löysivät syyttäjän mukaan toisensa internetin Tor-verkossa. Murhasta syytetty oli nimimerkillä ilmoittanut, että olisi valmis ottamaan vastaan palkkamurhatilauksen. Miehet viestittelivät suunnitelmasta Wickr Me -viestipalvelussa nimimerkkejä käyttäen. Yllytyksestä syytetty kertoi syyttäjän mukaan muun muassa, milloin hänen isänsä olisi pidempään yksin kotona.

Rikokseen yllyttämisestä tuomitaan Suomen lain mukaan samanlainen rangaistus kuin itse rikoksesta. Syyttäjä vaatii siis molemmille nuorille miehille elinkautista vankeustuomiota.

Syyttäjä on esittänyt murhaan yllyttämisen rinnalla myös vaihtoehtoisen syytteen murhasta välillisenä tekijänä. Näin siltä varalta, että murhasta syytetty todettaisiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi ja hänet jätettäisiin tuomitsematta rangaistukseen.