Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SK: Työ- ja elinkeinoministeriö vaatii Kulmunilta ja Tekiriltä pikaiset selvitykset konsultoinnista

Suomen Kuvalehden mukaan työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) vaatii valtiovarainministerin paikalta eronneelta Katri Kulmunilta (kesk.) ja viestintäyhtiö Tekiriltä selvitykset tiistaihin mennessä yhtiön konsultoinnin ajankohdista ja sisällöstä.

TEM ja valtiovarainministeriö eivät alkuun katsoneet, että Tekiriltä tehtyihin hankintoihin olisi liittynyt oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä. Lehden haastatteleman TEM:n henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela sanoo lehdelle, että tilanne muuttui Kulmunin perjantaisen tiedotustilaisuuden myötä. Siinä Kulmuni kertoi eronsa lisäksi myös puoluekokouspuheen harjoittelusta.

Nummelan mukaan ministeriö aikoo periä takaisin kaiken, mikä ei ole liittynyt ministerin tehtäviin. Kulmuni ilmoitti ennen eroaan maksavansa itse 56 000 euron koulutukset. Myös valtiovarainministeriö aikoo pyytää selvitystä Kulmunilta ja Tekiriltä.