14 vuotta sitten kadonneen miehen jutussa vangittu alle 50-vuotias nainen – epäillään taposta

Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa 14 vuotta sitten kadonneen miehen taposta epäilty nainen on tuomittu aiemmin miespuolisen tuttavansa tappamisesta.

Veriteko tapahtui vuonna 2013, eli seitsemän vuotta nyt tutkittavan rikosepäilyn jälkeen. Nainen oli ajanut miehen ensin ulos kodistaan ja sitten iskenyt tätä useita kertoja päähän, mihin mies kuoli.

Nainen tuomittiin käräjäoikeudessa murhasta elinkautiseen, mutta hovioikeudessa tuomio lieveni tapoksi ja rangaistus 10 vuodeksi vankeutta.

Perjantaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi naisen syytä epäillä -perusteella taposta, joka on perusteena vähäisempi kuin vangitseminen todennäköisin syin epäiltynä. Vangitsemispäätöksen mukaan alle 50-vuotiasta naista on syytä epäillä osallisuudesta tappoon Outokummussa 29.10.–31.10.2006.

52-vuotias mies katosi Outokummun naapurikunnassa Polvijärvellä sijaitsevasta hoitokodista lokakuun 2006 lopulla. Tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen kertoo STT:lle, että henkirikoksen epäillään tapahtuneen pian miehen katoamisen jälkeen.

– Se on oletuksena tässä, siksi siinä on asetettu tuollainen aikahaarukka, Hämäläinen sanoi.

Epäiltyjä voi tulla lisää

Vangitsemisen lisäksi oikeus määräsi, ettei nainen saa ilman poliisin tutkinnanjohtajan lupaa pitää yhteyttä muihin ihmisiin kuin avustajaansa.

– Tässä kun tutkinta on alkuvaiheessa ja epäiltyjen piiriä kartoitetaan, on hyvin tyypillistä että vangitsemisen yhteydessä vaaditaan yhteydenpidon rajoittamista, jotta henkilö ei voi olla yhteydessä esimerkiksi kanssaepäiltyihin tai todistajiin tai muihin, jotka asiasta jotain tietävät, Hämäläinen sanoo.

Naista on kuulusteltu, mutta Hämäläinen ei perjantaina halunnut kommentoida tarkemmin kuulustelujen sisältöä.

Poliisi otti perjantaina kiinni Pohjois-Karjalan alueella myös noin 30-vuotiaan miehen samaan rikosepäilyyn liittyen. Myös häntä epäillään osallisuudesta tappoon.

– Esitutkinnan alkuvaiheessa osallisuus kattaa kaikki tekomuodot. Edelleen on mahdollista, että tähän liittyy muitakin epäiltyjä, Hämäläinen sanoo.

Poliisin pitää päättää, vaatiiko se miestä vangittavaksi maanantaihin puoleenpäivään mennessä.

52-vuotiaan miehen katoamisen tutkinta kuivui aikanaan kasaan, koska vinkkejä tai muita tietoja ei juuri saatu. Keväällä poliisi alkoi saada useita vinkkejä, joiden mukaan Polvijärven naapurikunnassa Outokummussa sijaitsevassa Kalaton-lammessa on mahdollisesti ruumis.

Etsintöjä lammella aiotaan jatkaa viikonloppuna. Suomenlahden merivartiosto auttaa etsinnöissä.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka