Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wuhanissa testattiin liki kymmenen miljoonaa, vain 300 koronatartuntaa löytyi

Kiinassa koronaviruksen lähtöpaikkana pidetyssä Wuhanissa on testattu koronaviruksen varalta liki kymmenen miljoonaa ihmistä. Testeissä löytyi vain 300 virustartuntaa, kaikki oireettomia, kertoivat viranomaiset tiistaina.

Kiina ei laske oireettomia virustartuntoja mukaan virallisiin koronalukuihin.

Wuhanin viranomaiset ovat pelänneet uuden koronaviruksen toista aaltoa siitä lähtien, kun kaupunki alkoi poistaa koronarajoituksia yli kahden kuukauden täydellisen eristyksen jälkeen huhtikuun lopussa.

Viranomaisten mukaan oireettomat koronaviruksen kantajat eivät olleet tartuttaneet muita.

Kiinassa on raportoitu vajaat 4 700 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on miljoonaa asukasta kohti kolme. Suomessa vastaava luku oli maanantaina 57.

Kiinan lukuja on laajasti arvosteltu liian pieniksi, ja viranomaisten on arveltu pimittäneen tietoja.

Wuhanissa kuoli taas koronalääkäri

Kiinassa on menehtynyt koronavirukseen lääkäri, joka hoiti Wuhanin koronaviruspotilaita yhdessä julkisuuteen nousseen edesmenneen Li Wenliangin kanssa, kertoi Kiinan valtiollinen media tiistaina.

Wuhanin keskussairaalan urologi Hu Weifeng kuoli perjantaina sairastettuaan covid-19-tautia yli neljä kuukautta. Hän oli jo kuudes Wuhanin keskussairaalan lääkäri, joka on kuollut koronaviruksen seurauksena. Tuoretta tietoa siitä, kuinka monet sairaalan henkilökuntaan kuuluvista ovat saaneet viruksen, ei ole. Helmikuun alussa sairaala kertoi 68:n henkilökuntaan kuuluvan saaneen koronavirustartunnan.

Listä tuli maailmankuulu sen jälkeen kun hän lähetti joulukuussa kiinalaisessa Weibo-viestisovelluksessa lääkäriryhmään viestin, jossa varoitti sarsin kaltaisen viruksen leviämisestä. Kiinan viranomaiset nuhtelivat julkisesti lääkäriä ja pakottivat hänet allekirjoittamaan lupauksen, ettei hän enää toimi vastoin lakia.

Myöhemmin viranomaiset pyysivät anteeksi ja sanoivat toimineensa väärin. Li kuoli helmikuussa koronaviruksen seurauksena.