Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset saavat matkustaa taas Viroon – ulkoministeriö kehottaa välttämään vapaa-ajan matkoja ulkomaille

Suomalaiset matkailijat pääsevät jälleen Viroon ilman karanteenimääräyksiä tästä päivästä alkaen.

Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi viime viikolla, että muun muassa Suomesta saapuvat matkustajat pääsevät Viroon vapaasti kesäkuun alusta alkaen.

Suomen ulkoministeriö suosittaa edelleen suomalaisia välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista, mukaan lukien vapaa-ajan matkailua. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi STT:lle sunnuntaina toivovansa, että hallitus pääsee linjaamaan ulkomaanmatkustamisen rajoituksista viimeistään keskiviikkona.

Suomen ohella Viro purkaa karanteenirajoitukset Itävallan, Tshekin, Ranskan, Saksan, Kreikan, Unkarin, Islannin, Latvian, Liechtensteinin, Liettuan, Norjan, Puolan, Slovakian, Slovenian ja Sveitsin kansalaisille.

Viro sallinut vierailijoita ulkomailta astettain

Jo toukokuun puolivälissä Viro oli muodostanut yhteisen matkustuskuplan Latvian ja Liettuan kanssa, jossa kolmen maan kansalaiset saivat liikkua vapaasti. Tuolloin vapaa liikkuvuus oli voimassa kaikille terveille asukkaille, jotka eivät muun muassa olleet matkustaneet Baltian ulkopuolella kahteen viikkoon.

Reinsalun mukaan Viro tarkastelee karanteenilistalla olevien maiden tilannetta viikoittain. Viime viikolla Viro linjasi, että Ruotsista, Britanniasta, Belgiasta, Irlannista, Portugalista, Maltalta, Luxemburgista, Italiasta, Espanjasta, Alankomaista ja Tanskasta saapuvien matkustajien on yhä mentävä 14 päivän ajaksi karanteeniin.

Ulkorajaliikenteen rajoitukset ovat voimassa 14. kesäkuuta asti, eli hallituksen pitää pian linjata, mitkä ovat matkustusmahdollisuudet kahden viikon kuluttua. Sisärajaliikenteen rajoituksia on aiemmin purettu työmatkaliikenteen osalta.

– Nämä ovat tärkeitä ratkaisuja myös liikennöitsijöiden, kuten laivaliikenteen ja Finnairin suunnitelmien kannalta, Haavisto sanoi sunnuntaina.