Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Terveydenhuollon maksukattojen yhdistäminen helpottaisi eniten sairastavien, ikääntyneiden ja pienituloisten asemaa

Terveydenhuollon maksukattojen yhdistäminen helpottaisi eniten sairastaville, ikääntyneille ja pienituloisille kotitalouksille koituvaa maksurasitetta, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä Kelan tekemästä tuoreesta selvityksestä.

Tällä hetkellä käytössä on lääkekatto, asiakasmaksuja koskeva katto ja matkakatto. Maksukatto tarkoittaa summaa, jonka täytyttyä terveydenhuollon palvelut, matkat tai reseptilääkkeet ovat asiakkaalle sinä vuonna lähes maksuttomia.

Verho syttyi palamaan Viitasaaren terveyskeskuksen potilashuoneessa - hoitajat sammuttivat palon

Viitasaaren terveyskeskuksen potilashuoneessa sattui tulipalo torstain vastaisena yönä, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

Potilashuoneen katosta roikkuva verho syttyi palamaan puolenyön aikaan. Työvuorossa olleet hoitajat saivat palon sammumaan nopeasti jauhesammuttimella ja evakuoivat kaksi potilasta palohuoneesta sekä kaksi potilasta viereisestä huoneesta.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi vuodeosaston savutuuletus.

Palon syttymissyytä tutkitaan.

Tänään ratkeaa, varmistuuko kunta-alan sopimusten synty

Kunta-alalle syntyneen neuvottelutuloksen kohtalo ratkeaa tänään. Kuntatyönantajien ja työntekijäjärjestöjen hallinnot käsittelevät eilen syntynyttä neuvottelutulosta uusista työehdoista.

Neuvottelutulos sisältää yleisen linjan palkankorotukset ja kiky-tuntien poistamisen. Lisäksi neuvottelijat sopivat erillisestä sote-alan työehtosopimuksesta.

Sopijaosapuolia ovat Kuntatyönantajien lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkisen alan unioni JAU ja Sote, johon kuuluvat hoitajajärjestöt ja pelastusala.

Yhdysvallat ylitti 100 000 koronakuoleman rajan

Yhdysvallat on ylittänyt ensimmäisenä maana 100 000:n koronavirukseen liittyvän kuoleman rajapyykin, kertoo maailman virustilannetta seuraava Johns Hopkinsin yliopisto.

Raja ylittyi noin kolme kuukautta sen jälkeen, kun maassa vahvistettiin ensimmäinen koronakuolema. Koronavirustartuntoja Yhdysvalloissa on vahvistettu 1,7 miljoonaa.

Yhdysvalloissa on kirjattu selvästi enemmän koronakuolemia ja vahvistettuja tartuntoja kuin missään muussa maassa.

Todellisuudessa kuolemia ja tartuntoja on vielä enemmän, sillä etenkin epidemian alkuvaiheessa Yhdysvaltojen testausjärjestelmä oli pahasti puutteellinen. (Lähde: AFP)

Brasiliassa on varmistunut jo yli 25 000 koronakuolemaa

Brasiliassa on varmistunut nyt jo yli 25 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Rajapyykki ylittyi paikallista aikaa keskiviikkona, kun maan terveysministeriö raportoi lähes 1 100 uudesta koronakuolemasta.

Kyseessä oli viides kerta, kun maassa todettiin vuorokauden sisään yli tuhat uutta kuolemantapausta. 210 miljoonan asukkaan Brasiliassa on todettu nyt kaikkiaan lähes 25 600 koronaan liittyvää kuolemaa ja lähes 412 000 tartuntaa. (Lähde: AFP)

Lastenoikeusjärjestöt: Koronavirus voi syöstä jopa 86 miljoonaa lasta köyhyyteen tänä vuonna

Koronaviruspandemian aiheuttama talouskriisi voi lisätä köyhyysrajan alapuolella elävien lasten määrää jopa 86 miljoonalla tänä vuonna, kertovat lastenoikeusjärjestöt Unicef ja Pelastakaa lapset selvityksessään.

Järjestöjen mukaan ilman valtioiden perheitä suojaavia ja tukevia toimia maailmassa voi olla yhteensä 672 miljoonaa köyhyydessä elävää lasta vuoden lopussa. Lapsiköyhyyden järjestöt ennustavat lisääntyvän eniten Euroopassa ja Keski-Aasiassa.

Selvitys perustuu talousennusteisiin ja YK:n dataan. Tarkastelussa oli yli sata matalan ja keskitulotason maata.

Raportti: Korona-aika on aiheuttanut vakavia puutteita kuukautisterveydelle

Koronapandemia on aiheuttanut tytöille ja naisille ympäri maailman merkittäviä vaikeuksia huolehtia kuukautisterveydestä, lastenoikeusjärjestö Plan International kertoo. Tiedot perustuvat kyselyyn, jonka järjestö teetti terveysammattilaisilleen 30 maassa ja lähes jokaisella mantereella.

Yli 70 prosenttia vastanneista kertoi, että kuukautissiteistä ja tamponeista on ollut niukkuutta koronapandemian aikana.

Yli puolet vastanneista myös kertoi, että hygieenisistä tiloista ja puhtaasta vedestä on puutetta useilla alueilla. Rajoitustoimet ovat myös estäneet tiedonsaantia kuukautisterveydestä.

Twitterille suuttunut Trump aikoo allekirjoittaa sosiaaliseen mediaan liittyvän presidentin asetuksen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo allekirjoittaa torstaina presidentin asetuksen sosiaaliseen mediaan liittyen, presidentin avustajat kertoivat toimittajille keskiviikkona.

Asetuksen sisällöstä ei kerrottu yksityiskohtia, mutta sen uskotaan liittyvän Trumpin kahnaukseen Twitterin kanssa.

Trump suuttui Twitterille, kun yhteisöpalvelu merkitsi ensi kertaa presidentin tviitteihin faktantarkistuksesta kertovan sinisen huutomerkin. Sitä klikkaamalla pääsi uutisjuttuihin, jotka kumosivat Trumpin väitteet.

Trump uhkasi sosiaalisen median toimijoita tiukalla sääntelyllä tai jopa sulkemisella. (Lähde: AFP)

Sää sotki USA:n ja SpaceX:n suunnitelmat - miehitetyn avaruuslennon laukaisua siirrettiin

Yhdysvalloissa huono sää on sotkenut suunnitelman laukaista kaksi astronauttia kohti Maata kiertävää kansainvälistä ISS-avaruusasemaa. Astronauttien oli määrä lähteä kohti avaruusasemaa keskiviikkoillasta puoli kahdeltatoista Suomen aikaa. Noin kaksikymmentä minuuttia ennen lähtöä SpaceX-yhtiön edustaja kuitenkin ilmoitti, ettei laukaisu onnistu.

Seuraava mahdollinen päivä laukaisulle on lauantai.

Suunniteltu avaruuslento on ensimmäinen Yhdysvaltain miehitetty avaruuslento vuosikymmenen tauon jälkeen. (Lähde: AFP)

Boeing on jatkanut 737 Max -mallin valmistusta

Yhdysvaltalainen lentokonevalmistaja Boeing kertoo jatkaneensa surullisenkuuluisan 737 Max -matkustajakonemallin valmistusta.

Yhtiön mukaan valmistusta on jatkettu matalalla tuotantokapasiteetilla ja samalla koneiden turvallisuutta ja laatua pyritään parantamaan.

737 Max -konemalli on ollut lentokiellossa vuoden 2019 maaliskuusta lähtien lentokoneturmien vuoksi. Kahdessa erillisessä turmassa kuoli yhteensä 346 ihmistä. (Lähde: AFP)

Schalken voitoton putki venyi jo kymmeneen otteluun

Schalken rämpiminen jalkapallon Saksan Bundesliigassa jatkuu. Seuran voitottomien otteluiden putki venähti jo kymmenen ottelun mittaiseksi, kun se hävisi vieraissa Fortuna Düsseldorfille 1–2.

Schalkella näytti olevan jo mahdollisuus putken katkaisemiseen, kun Weston McKennie puski vieraat johtoon tauon jälkeen. Düsseldorf teki kuitenkin hetkeä myöhemmin kaksi maalia viiden minuutin sisään.

Gelsenkirchenin ylpeys on nyt hävinnyt kaikki kolme otteluaan sen jälkeen, kun Bundesliiga pääsi jatkumaan koronatauon jälkeen. Sen edellinen voitto on tammikuulta.

Schalke on valahtanut sarjataulukossa yhdeksänneksi, kun se oli vielä joulukuun alussa kolmantena. (Lähde: AFP)