Suomessa yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema

Eilisen jälkeen on tullut tietoon 64 uutta tartuntaa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on vahvistettu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä Suomessa on nyt kirjattu 313 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Kuolemantapauksista 257 on raportoitu Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella (erva). Kuopion erva-alueella kuolemia on 25, Turussa 17, Oulussa 12 ja Tampereella 3.

Koronaviruksen vuoksi tehohoitoa tarvitsevia potilaita on nyt 11. Luku on sama kuin tiistaina. Tiistaina tehohoidossa olevien määrän ilmoitettiin vähentyneen seitsemällä maanantaista.

Tällä hetkellä kaikki tehohoidettavat ovat Helsingin erva-alueella.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on 87 ihmistä eli kahdeksan vähemmän kuin eilen. Vuodeosastopotilaita on kaikilla alueilla, joskin Helsingin erva-alueella valtaosa, 63.

Tartuntoja miltei 6 700

THL kertoi keskiviikkona uusien koronavirustartuntojen kasvaneen 64:llä. Tapausmäärän päiväkohtainen kasvu on suurin kahteen viikkoon.

Uusista tartunnoista 55 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella.

Yhteensä koronavirustartuntoja on todettu Suomessa 6 692.

Virustestejä on tehty 173 300. Kasvua eilen ilmoitettuun testimäärään on 1 800. THL:n mukaan kapasiteetti riittäisi 9 600 testin tekemiseen päivittäin.

Tuusulalaisessa koulussa tartunta

Tuusulassa Kirkonkylän koulussa oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Oppilas on hyväkuntoinen ja kotihoidossa, koulu kertoi tiedotteessa keskiviikkona

Koulussa maanantaina altistuneet 16 oppilasta ja yksi koulun henkilökuntaan kuuluva on asetettu kotikaranteeniin, joka jatkuu 8. kesäkuuta asti.

Altistuneiden oppilaiden perheet ovat saaneet tiedon puhelimitse tai Wilma-järjestelmän kautta. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on yhteydessä karanteeniin asetettuihin mahdollisimman pian.

Kohta päättyvän lukuvuoden aikana Kirkonkylän koulussa on opiskellut noin 260 oppilasta.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka