Maailmanlaajuisesti jo yli 350 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia on ollut Yhdysvalloissa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Maailmanlaajuisesti jo yli 350 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen, selviää Worldometer-sivustolta . Koronavirustartuntoja on varmistettu keskiviikkoon mennessä yli 5,6 miljoonaa.

Eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia on ollut Yhdysvalloissa, noin 100 000. Toiseksi eniten kuolemantapauksia on ollut Britanniassa, yli 37 000.

Worldometer-sivuston mukaan koronaviruksesta on toipunut jo yli 2,4 miljoonaa ihmistä.

Etelä-Korean tartuntapiikin taustalla yksi yritys

Etelä-Koreassa viranomaiset ilmoittivat tänään 40 uudesta koronavirustartunnasta. Tartuntojen määrä kasvoi eniten seitsemään viikkoon.

Viranomaisten mukaan piikin tartuntamääriin on aiheuttanut Soulin eteläpuolella Coupangissa sijaitsevassa verkkokauppayrityksessä todettu tartuntarypäs. Yrityksen varaston työntekijöillä on todettu 36 koronavirustartuntaa.

– Epäilemme, ettei varastossa ole noudatettu perussääntöjä, kommentoi varaterveysministeri Kim Gang-lip.

– Jos karanteenisääntöjä ei noudateta työpaikoilla, se voi johtaa kauheaan joukkotartuntaan.

Viranomaisten mukaan ei ole kuitenkaan suurta vaaraa siitä, että pakettien vastaanottajat saisivat tartunnan.

Koronarajoituksia on lievennetty Etelä-Koreassa, ja esimerkiksi museot ja kirkot ovat jälleen avattu uudelleen. Myös joidenkin ammattiurheilulajien, kuten baseballin ja jalkapallon, kaudet päästiin aloittamaan aiemmin tässä kuussa, vaikkakin suljettujen ovien takana.

Etelä-Koreaa on pidetty maailmanlaajuisena mallina viruksen hillitsemisessä. Maassa havaittiin Kiinan tautitapausten jälkeen yksi ensimmäisistä isoista tartuntaryppäistä, mutta tiukan karanteenin sijaan Etelä-Korea turvautui sosiaalisen etäisyyden noudattamiseen ja laajaan "jäljitä, testaa ja hoida"-ohjelmaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka