Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonlopun sää on surkea, mutta niin on ensi viikonkin – lämpöä luvassa ehkä viikon päästä

Viikonlopun ja tulevan viikon kevätsäätä voi kuvata yhdellä sanalla surkeaksi. Vuodenaikaan nähden kylmä ilma sekä vesisateet ja paikoin jopa räntäkuurot takaavat sen, että kumisaappaille ja lämpimille asusteille on ulkoillessa huutava tarve.

– Keskeinen viestihän tässä on, että samanlainen sää kuin nyt jatkuu oikeastaan tämän viikonlopun ja ensi viikon ajan koko maassa. Tilanne ei ole sen kummemmaksi muuttumassa, vahvistaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Aurinko saattaa välillä pilkistellä, mutta lämpöä sen säteet eivät juuri tuo. Lämpötilat pyörivät 5–10 asteen haarukassa. Ja välillä tulee ihan kunnolla vettä.

– Esimerkiksi lauantaina vettä saattaa paikoitellen tulla 5–10 milliä maan etelä- ja keskiosiin, Tuovinen tietää.

Niin kuin tässä ei vielä olisi tarpeeksi, välillä voi myös sataa räntää.

– Vaikka lämpötilat ovat melko korkeita, noista kuuroista voi tulla vielä paikoitellen räntääkin alas. Ei nyt kovin monin paikoin, mutta kuitenkin, Tuovinen synkistelee.

Toivoa paremmasta säästä voi alkaa elätellä viikon kuluttua viikonloppuna, jonne Tuovinen lupaa "varovaista lämpenemistä".

– Mutta varmasti ennen juhannusta on jo lämpö käynyt kurkkaamassa, meteorologi lohduttelee.