Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa raportoitu nyt 293 koronaan liittyvää kuolemaa – määrä noussut eilisestä kuudella

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on Suomessa nyt raportoitu 293 kappaletta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Tapaukset ovat lisääntyneet eilisestä kuudella.

Sairaalahoidossa koronan takia on tällä hetkellä koko maassa yhteensä 118 ihmistä. Heistä 32 on tehohoidossa.

Valtaosa, 97, sairaalassa olevista on hoidossa Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Niin ikään kuolemantapauksista valtaosa, 240, on kirjattu siellä.

THL:n mukaan Suomessa on nyt 6 228 vahvistettua koronavirustartuntaa. Eilisen jälkeen tietoon on tullut 83 uutta tartuntaa.

Eniten koronatapauksia on todettu edelleen Helsingissä, jossa tartuntoja on varmistunut 2 311 kappaletta. Seuraavaksi eniten tartuntoja on vahvistunut Vantaalla, jossa on todettu 739 tartuntaa. Kolmanneksi eniten vahvistettuja tartuntoja on Espoossa, 708 kappaletta.

STT siirtyy puhumaan koronan aiheuttamien kuolemien sijaan koronaan liittyvistä kuolemista. Syynä tähän on, että THL:n kuolinluvuissa mukana olevien tarkkaa kuolinsyytä ei ole vielä varmistettu, vaikka kaikilla luvussa mukana olevilla oli todettu koronavirustartunta.

Varusmiehellä todettiin tartunta Karjalan prikaatissa

Karjalan prikaatissa on tänään vahvistunut koronavirustartunta. Maavoimien mukaan tartunta todettiin varusmiehellä, joka oli palannut sunnuntaina varuskuntaan kahden viikon lomalta pääkaupunkiseudulta.

Tartunnan saanut palasi varuskuntaan lomakuljetusbussilla, jossa hänen lisäkseen oli 28 matkustajaa ja kuljettaja. Samassa autossa matkustaneet ja palveluksessa altistuneet eli yhteensä 50 varusmiestä pidetään erillään muista.

Tartunnan saaneen varusmiehen oireet ovat lieviä, Maavoimien tiedotteessa kerrotaan.

Kun epäily tartunnasta oli keskiviikkona ilmennyt, varusmies toimitettiin Vekaranjärven varuskunnan terveysasemalle hoitoon ja tutkimuksiin.

Karjalan prikaatissa palvelee parhaillaan noin 3 000 varusmiestä, jotka on jaettu kolmeen rotaatioryhmään. Ryhmät eivät Maavoimien mukaan kohtaa toisiaan missään vaiheessa, ja yhteiskäyttöiset tilat ja ajoneuvot puhdistetaan ja desinfioidaan ennen ryhmien vaihtumista.