Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintoloille tarkoitettua tukea joudutaan vielä odottelemaan – mietintö valmis aikaisintaan ensi viikolla

Koronaviruksesta taloudellisesti kärsineet ravintolat joutuvat vielä odottelemaan luvattua tukea. Hallitus on kaavaillut 123 miljoonan euron tukea niille. Esitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

Asiasta mietinnön antava talousvaliokunta on todennut, että esityksessä on muutettavia kohtia. Talousvaliokunnan puheenjohtaja Juhana Vartiainen (kok.) elätteli kuitenkin vielä tiistaina toiveita, että mietintö olisi valmis tällä viikolla.

Se ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä perustuslakivaliokunnan ei ole mahdollista antaa lausuntoaan ennen ensi viikkoa. Perustuslakivaliokunta puntaroi esityksen perustuslaillisia ehtoja, ja se kokoustaa vasta maanantaina. Silloin se kuulee asiantuntijoita.

– En tiedä, miksei perustuslakivaliokunta kokoonnu tällä viikolla, Vartiainen ihmetteli STT:lle torstaina.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä ilmoitti tekstiviestitse STT:lle, että lausunto saadaan talousvaliokunnan käyttöön tulevana tiistaina.

Jos aikataulu pitää eikä suuria muutoksia tarvitse enää tehdä, mietintö voisi Vartiaisen mukaan olla valmiina keskiviikkona. Tämän jälkeen se palaa vielä saliin.

Ravintolatuki on kaksiosainen: toinen osa tukee työllistymistä ja toinen on hyvitys valtion päätöksestä sulkea ravintolat koronakriisin vuoksi.

Esitys herätti runsaasti kriittisiä puheenvuoroja tiistaina, kun se oli ensi kertaa eduskunnan käsiteltävänä.