Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Superin kysely: Vanhus- ja vammaispalveluissa on pulaa suojaimista

Vanhus- ja vammaispalveluissa katsotaan, ettei suojaimia ole koronaepidemian aikana usein ollut riittävästi. Suomen lähi- ja perushoitajaliiton Superin kyselyyn vastanneista 43 prosenttia ilmoitti, että vanhus- ja vammaispalveluissa suojaimia on liian vähän. Erityisesti pula on kirurgisista suu-nenäsuojista, joiden puutteesta kertoi yli 40 prosenttia vastaajista.

Superin kyselyyn vastasi alkuviikosta reilut 3 400 Superin jäsentä.

Kysely lähetettiin jäsenille, jotka olivat merkinneet työpaikakseen hoitokoti, kotihoito, palvelutalo, vammaishoito tai vanhustenhoito.

– Koronaviruksen leviäminen vanhustenhoidossa olisi ollut estettävissä, jos suojavarusteita olisi ollut heti tarpeeksi saatavilla. SuPer on vaatinut riittäviä suojaimia vanhustenhoitoon alusta alkaen. Nyt, kun suojainten käytöstä on annettu määräys, selitykset eivät enää auta, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo tiedotteessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) päätti keskiviikkona, että sosiaalihuollon ympärivuorokautisissa toimintayksiköissä ja kotiin annettavissa palveluissa pitää käyttää suojainta.

Suojainpakko tulee asiakkaiden kanssa lähikontaktissa työskenteleville. Jos kirurgista nenä-suusuojusta ei ole saatavilla, voidaan tarvittaessa käyttää pestävää tai kertakäyttöistä kankaista suojusta tai kasvot peittävää visiiriä.

Ennen keskiviikkoa kyse oli toimintaohjeesta.