Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äitienpäivänä nautitaan auringosta ja lämmöstä suuressa osassa maata

Huomiselle äitienpäivälle on luvassa aurinkoista ja lämmintä kevätsäätä suureen osaan maata, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Päivällä lämpötila nousee etelässä jopa yli 15 asteen, kertoo päivystävä meteorologi Hannu Valta.

Keski-Suomessa ollaan 10 asteen tienoilla. Pohjoisessa lämpötila jää alle 10 asteen, sadealueilla lähemmäs nollaa astetta.

Etelä- ja Itä-Suomessa aurinkoinen sää jatkuu iltaan asti. Pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen aamupäivällä. Luoteesta saapuu iltapäivän aikana sadealue, mikä tulee Pohjanmaalla vetenä ja Lapissa lumena sekä räntänä.

Illan aikana sateet levittäytyvät itää kohti, ja yön aikana sateita on myös Etelä- ja Itä-Suomessa. Lumisateet voivat yllättää myös etelässä.

Sunnuntaina koko maassa tuuli puhaltaa navakkana ja puuskaisena.

Kevään tulo pysähtyy ensi viikolla

Maanantaina sää kylmenee huomattavasti, ja koko maassa jäädään helposti alle 10 lämpöasteeseen. Viikko näyttää kaikin puolin kolealta.

– Huominen on viimeinen lämmin päivä vähään aikaan, Hannu Valta kertoo.

Öisin lämpötila voi laskea koko Suomessa nollan asteen tienoille ja jopa pakkasen puolelle. Vesi- ja lumikuuroja voi tulla Etelä-Suomea myöten viikon aikana.

Ensi viikolla sää onkin tavanomaista kylmempää ajankohtaan nähden, Valta kertoo. Poikkeama normaaliin on useiden asteiden verran.

– Kevään tulo pysähtyy ensi viikolla vähäksi aikaa, Valta kertoo.