Käräjäoikeus on vanginnut 22-vuotiaan naisen, jota epäillään lapsensa murhasta Vantaan Kaivokselassa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut pienen lapsensa murhasta epäillyn 22-vuotiaan naisen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoo, että epäilty henkirikos tapahtui eilen varhain aamulla.

– Tapaus tuli poliisin tietoon, kun tämä epäilty henkilö, nyt vangittu henkilö, otti yhteyttä soittamalla hätäkeskukseen ja ilmoitti tapahtumista poliisille, Minkkinen sanoi STT:lle vangitsemisistunnon jälkeen.

– Hän kertoi siinä tämän tapahtuman, että on surmannut lapsensa.

Minkkisen mukaan hätäpuhelu tuli hieman aamukuuden jälkeen. Lapsen epäillään kuolleen hieman ennen tätä, aamuyöllä tai aamulla.

Hätäkeskuspuhelun perusteella paikalle asuntoon meni ensihoito ja poliisi. Nainen käyttäytyi Minkkisen mukaan rauhallisesti ja kertoi uudelleen asiat, jotka oli kertonut jo hätäkeskukselle.

Poliisi ei kommentoi epäillyn rikoksen tekotapaa

Poliisi on aiemmin kertonut, että lapsi oli noin kaksivuotias. Minkkinen ei kommentoi lapsen sukupuolta tai henkirikoksen tekotapaa. MTV:n tietojen mukaan nainen tukahdutti lapsen kuoliaaksi.

Minkkinen sanoo, että naista on kuulusteltu jo kerran. Poliisilla on hänen mukaansa käsitys henkirikoksen motiivista, mutta hän ei kommentoi asiaa tarkemmin.

– (Epäilty) on myös näitä avannut tässä ensimmäisessä kuulustelussa, mutta en lähde kertomaan julkisuuteen.

Minkkinen kertoi aiemmin, että surma-asunto oli naisen koti. Asunnossa asui naisen ja lapsen lisäksi myös lapsen isä, joka ei teon aikaan ollut paikalla, Minkkinen sanoo.

Rikokseen ei poliisin mukaan liity naisen lisäksi muita ihmisiä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka