Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veikkauksen netissä pelattavien rahapelien tappiorajoja lasketaan koronavirusepidemian seurauksena

Netissä pelattavien Veikkauksen rahapelien tappiorajoja lasketaan, kertovat sisäministeriö ja Poliisihallitus. Enimmäistappioraja laskee 500 euroon sekä kuukaudessa että vuorokaudessa. Aiemmat rajat olivat 2 000 euroa kuukaudessa ja tuhat euroa vuorokaudessa. Tappiorajoilla määritellään, miten paljon peleihin enimmillään kuluttaa tietyn ajanjakson aikana.

Asetusmuutokset tulevat voimaan toukokuun alussa ja ovat voimassa syyskuun loppuun asti. Muutoksen tavoitteena on ehkäistä ja vähentää rahapelaamisesta aiheutuvia haittoja koronavirusepidemian aikana.

– Koronavirusepidemian aikana useimmat viettävät normaalia enemmän aikaa kotona, mikä voi lisätä riskiä siihen, että rahapelaaminen verkossa ryöstäytyy käsistä. Samalla moni on muutenkin taloudellisesti vaikeassa tilanteessa. Asetuksella hillitsemme nettipelaamiseen liittyvien pelihaittojen kasvamista poikkeusoloissa, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo tiedotteessa.

Poliisihallitus arvelee, että ulkomaalaiset peliyhtiöt yrittävät hyötyä rajoitusten laskusta

Huolena on, että enimmäistappiorajan laskemisen myötä osa pelaajista saattaa siirtyä pelaamaan Manner-Suomen ulkopuolisten rahapeliyhtiöiden, eli muiden kuin Veikkauksen rahapelejä. Poliisihallitus arvelee, että kansainväliset rahapeliyhtiöt lisäävätkin tilanteessa markkinointiponnistelujaan.

– Se, että sisäministeriö päätyy suojaamaan rahapelaajia alentamalla tappiorajaa poikkeuksellisissa oloissa ei saa tarkoittaa, että lainvastaisesti Suomeen rahapelejä tarjoavat ulkomaiset toimijat hyötyisivät tilanteesta, Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Saaramia Varvio toteaa.

Poliisihallituksen mukaan ulkomaiset rahapelitoimijat käyttävät markkinoinnissaan Suomessa kiellettyjä keinoja, kuten pelaamiseen houkuttavia talletusbonuksia ja ilmaiskierroksia. Varvio peräänkuuluttaa erityisesti suomalaisten julkisuuden henkilöiden vastuuta rahapelaamisen markkinoinnissa.

– Rahapelaaminen aiheuttaa monille henkilöille merkittäviä taloudellisia, terveydellisiä ja sosiaalisia haittoja, jotka heijastuvat myös heidän perheisiinsä ja muuhun lähipiiriin. Julkkisten markkinointitoimet arkipäiväistävät pelaamista, madaltavat kynnystä osallistua rahapeleihin ja luovat vääristynyttä kuvaa helposta ansaintamahdollisuudesta, Varvio sanoo.