Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi muistuttaa vapun juhlijoita itsekurista ja vastuusta jäädä kotiin

Poliisi muistuttaa lähestyvän vapun juhlijoita siitä, että vappunakin on voimassa yli kymmenen ihmisen yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia koskeva kielto. Lisäksi poliisi arvioi erikseen enintään kymmenen ihmisen yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet, jos niistä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle tai terveydelle.

– Haluamme painottaa ihmisten omaa itsekuria ja vastuuta jäädä kotiin sekä viettää vappua niin, ettei lähikontakteja, massaliikehdintää ja "viruslinkoa" synny minnekään. Nyt ei ole syytä kokoontua isossa määrin vappupiknikeille tai viettämään aikaa isoissa joukoissa, sanoo poliisitarkastaja Konsta Arvelin Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Poliisi valvoo vappuna näkyvästi eri rajoitusten noudattamista. Jos poliisi huomaa kiellettyjä tapahtumia tai tilaisuuksia, ne päätetään ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin.

Poliisi vetoaa myös aikuisiin, jotta nämä seuraisivat lasten ja nuorten tekemisiä ja ohjeistaisivat heitä tarvittaessa lähikontaktien välttämisen tärkeydestä.