Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toinen Australian suurista lentoyhtiöistä meni selvitystilaan koronakriisin takia

Koronavirus on vaatinut toistaiseksi suurimman ilmailualan uhrinsa. Australian toiseksi suurin lentoyhtiö Virgin Australia ilmoitti tiistaina menevänsä selvitystilaan, kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC .

Virusrajoitusten aiheuttama kassavirran pysähtyminen oli tuhoisaa yhtiölle, jolla on yli viisi miljardia Australian dollaria (2,9 miljardia euroa) velkaa.

Virgin oli vedonnut liittovaltioon, jotta se saisi 1,4 miljardin dollarin lainan pysyäkseen pystyssä. Keskustaoikeistolainen hallitus kuitenkin kieltäytyi pelastamasta yhtiötä, jonka omistajat ovat enimmäkseen ulkomaisia miljardöörejä ja suuryrityksiä. Hallituksen mukaan vastuu yhtiön rahoittamisesta on ensi sijassa sen omistajilla.

Opposition työväenpuolue oli vaatinut Virgin Australian pelastamista julkisella rahalla.

Virgin jatkaa selvitystilasta huolimatta vähäisiä lentojaan ja vakuuttaa pyrkivänsä jatkamaan toimintaansa uudelleenjärjestelyjen kautta. Australiassa on pelätty, että Virginin kaatuminen loisi monopolitilanteen, kun Qantas jäisi ainoaksi merkittäväksi lentoyhtiöksi. Virgin Australia omistaa Australiassa myös halpalentoyhtiö Tigerairin .

Alkuperäisen Virgin-yhtiön perustaja, miljardööri Richard Branson omistaa 10 prosenttia Virgin Australiasta, ja tviittasi tsemppiviestin lentoyhtiölle.

– Tämä ei ole Virgin Australian loppu, vaan uskoakseni uusi alku. Lupaan että teemme töitä yötä päivää toteuttaaksemme tämän, Branson kirjoitti.

Useat lentoyhtiöt ympäri maailman ovat ajautuneet pahoihin talousvaikeuksiin, kun koronaviruspandemia on katkaissut suurimman osan lentoyhteyksistä.