Puolustusvoimat harkitsee harjoitusten toteutustapaa tapauskohtaisesti

Puolustusvoimat harkitsee tapauskohtaisesti kevään kotimaisten harjoitusten toteutustapaa koronavirusepidemian vuoksi. Lisäksi Puolustusvoimat on peruuttanut osallistumisensa useisiin kansainvälisiin harjoituksiin.

Uutissuomalaisen mukaan Puolustusvoimilla on tälle keväälle suunnitteilla noin kymmenen harjoitusta. Niihin osallistuu suunnilleen koko saapumiserä eli 15 000–18 000 varusmiestä. Kaikki harjoitukset eivät kuitenkaan tapahdu yhtä aikaa eivätkä samassa paikassa.

Puolustusvoimien mukaan kevään harjoitustoimintaa sopeutetaan ja kyky päätehtävän toteuttamiseen säilytetään, mutta henkilöstön sekä asevelvollisten terveydestä huolehtien.

Puolustusvoimat kertoo seuraavansa koronavirusepidemian tilannetta ja tehtyjen toimenpiteiden vaikutuksia. Sen perusteella päätetään kevään harjoitusten toteutumisesta, laajuudesta ja kestosta. Tarvittaessa harjoituksia perutaan.

Komentajakapteeni Tuomas Syvänen Pääesikunnasta sanoi Uutissuomalaiselle, että koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn kiinnitetään erityistä huomiota myös harjoituksissa

Kevään päättöharjoitusten osalta toimeenpano keskittyy pääosin joukko-osastojen lähiharjoitusalueille sekä Puolustusvoimien harjoitusalueille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka