Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rikollispomon leski tuomittiin myös hovissa vuosiksi vankeuteen huumeista

Helsingin hovioikeus on lieventänyt rikollispomo Raimo Anderssonin lesken vankeusrangaistusta amfetamiinin levitystä koskevassa jutussa. Hovi katsoi, että Satu Kristiina Anderssonin, 53, osallisuus ja huumeiden laatu huomioiden oikea rangaistus törkeästä huumausainerikoksesta ja muista pienemmistä rikoksista on kuusi vuotta ja seitsemän kuukautta.

Hovin mukaan naisen hallussa oli ainakin kolmisen kiloa amfetamiinia, jota myytiin vuonna 2018 reilut kaksi kiloa. Käräjillä tuomio oli ollut seitsemän vuotta.

Amfetamiinin myyntiin oikeuden mukaan osallistuneen Terno Allan Theslundin, 54, yhdeksän vuoden vankeusrangaistus lyheni seitsemäksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi. Mies pyrki auttamaan rikoksensa selvittämisessä, mikä hovin mukaan pitää ottaa rangaistuksessa huomioon. Rangaistuksessa on pantu täytäntöön aiempi ehdollinen tuomio.

Huumeiden levittämiseen osallistuneen Esa Kalervo Aadolf Mantereen, 65, kuuden vuoden vankeusrangaistusta sen sijaan kovennettiin kahdella kuukaudella.

Jutussa tuomittiin lievempiin rangaistuksiin myös muita ihmisiä.

Rikollispomon henkirikos hovin käsittelyssä

Satu Anderssonin mies Raimo Andersson pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa pihalla Vantaalla keväällä 2018. Henkirikoksen aikaan mies oli vankilalomalla. Hän istui tuomiota alamaailman palkkamurhasta, joka tapahtui vuonna 2003 Helsingin Vuosaaressa.

Raimo Andersson kuului palkkamurhan aikaan M.O.R.E.-rikollisjärjestöön. Satu Andersson on kiistänyt kuuluvansa ryhmän perustajiin.

Raimo Anderssonin murhasta syytetään myös alamaailmassa vaikuttanutta Veli Matti Huohvanaista. Huohvanainen kiistää murhasyytteen ja vaatii hovioikeutta hylkäämään sen. Asia on hovioikeuden käsittelyssä.