Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirusepidemia näkyy lisääntyneenä lähisuhdeväkivaltana Australiassa

Australian viranomaiset kertoivat sunnuntaina varanneensa liki sata miljoona dollaria lisääntyneen kotiväkivallan uhrien auttamiseen.

Pääministeri Scott Morrisonin mukaan kotiväkivallan apua koskevat Google-haut ovat lisääntyneet 75 prosenttia. Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa lähisuhdeväkivallan uhreja auttavan Women's Safety -järjestön mukaan yli 40 prosenttia järjestön työntekijöistä on kertonut asiakasmäärien nousseen, ja yli kolmannes tapauksista on liittynyt suoraan koronavirusepidemian vuoksi annettuun määräykseen pysyä kotona.

Victorian osavaltiossa toimivan Wayss-järjestön kokemukset ovat samanlaisia. Lähisuhdeväkivaltaan liittyvät avunpyynnöt poliisille ovat yli tuplaantuneet.

– Meillä on ollut myös kymmenittäin tapauksia, joissa väkivaltaan syyllistyvät ovat väittäneet, että heillä on koronavirus, minkä vuoksi he eivät voi poistua kotoa, kertoi Wayss-järjestön johtaja Liz Thomas ABC-yleisradioyhtiön haastattelussa.