Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italian koronakuolemien määrä hyppäsi taas ylös kahden päivän laskun jälkeen, Ranskassa tiukat eristystoimet voivat kestää viikk

Ranskassa uuteen koronavirukseen on kuollut vuorokauden aikana 240 ihmistä, kertoivat viranomaiset tiistaina. Samalla kuolleiden yhteenlaskettu määrä maassa ylitti tuhannen henkilön rajapyykin. Ranskassa on nyt vahvistettu 1 100 ihmisen kuolleen viruksen seurauksena.

Ranskan terveysministeriön asiantuntijaryhmän tiistaisen arvion mukaan tiukkoja liikkumisrajoituksia voidaan joutua jatkamaan jopa kuuteen viikkoon asti. Rajoitukset ovat nyt olleet voimassa viikon. Terveysministeri Olivier Veran muistutti kuitenkin, että kuusi viikkoa on arvio, eikä kukaan osaa vielä tarkasti sanoa, koska rajoitukset puretaan.

– Heidän mukaansa meidän on varauduttava siihen, että rajoitukset kestävät yli kaksi viikkoa, ja että ne voivat kestää jopa viisi, kuusi viikkoa. Joka tapauksessa ne pysyvät voimassa niin kauan kun niille on tarvetta, Veran vakuutti.

Asiantuntijoiden mukaan karanteeni ja eristys ovat tällä hetkellä ainoat toimivat keinot virusta vastaan, koska esimerkiksi kaikkien ihmisten testaamista tai kaikkien mahdollisten viruksen kantajien eristämistä ei ole mahdollista toteuttaa koko maan laajuisesti.

Asiantuntijoiden mukaan nykyisten tiukkojen eristystoimien vaikutukset näkyvät vasta, kun niitä on takana kolme viikkoa.

Italiassa kuolleiden määrä nousi jälleen

Italiassa koronavirukseen on kuollut päivän aikana 743 ihmistä. Luku on toiseksi korkein sen jälkeen kun epidemia alkoi. Tätä ennen kuolinluvut laskivat kahtena peräkkäisenä päivänä. Eilen viranomaiset ilmoittivat virukseen kuolleen 601 ihmistä.

Sen sijaan uusien tartuntojen määrä on pysynyt alhaisena, mikä antaa toivoa siitä, että kovat eristystoimet alkaisivat vaikuttaa.

Italiassa on kuollut yli 6 800 ihmistä koronaviruksen seurauksena. Rekisteröityjä tartuntoja on liki 70 000.

Espanjassa uhrien määrä nousee

Espanjassa koronaepidemian vaatimien uhrien määrä nousee kiihtyvää tahtia. Maan hallituksen mukaan viimeksi kuluneen vuorokauden aikana kirjattiin 514 uutta kuolemantapausta.

Määrä on uusi ennätys. Edellinen kirjattiin eilen, jolloin kerrottiin 462 kuolemantapauksesta. Yhteensä koronaan kuolleita on Espanjassa jo noin 2 700.

Espanjassa on nyt raportoitu maailmanlaajuisesti kolmanneksi eniten koronakuolemia. Eniten koronaviruksen aiheuttamia kuolemantapauksia on raportoitu Italiassa, yli 6 000. Kiinan Hubein maakunnassa kuolemia on yli 3 100.

Iranissa koronaviruskuolemia raportoitiin vuorokauden aikana 122, ja kaiken kaikkiaan viruskuolemia on vajaat 2 000.

Vahvistettuja koronatartuntoja Espanjassa on jo lähes 40 000.

Luistinrata muutettu ruumishuoneeksi

Uhreja on Espanjassa jo niin paljon, että pääkaupungissa Madridissa Palacio de Hielo (Jääpalatsi) -ostoskeskuksen luistinrata on muutettu tilapäiseksi ruumishuoneeksi. Viereinen kongressikeskus puolestaan toimii noin 5 500 vuodepaikan kenttäsairaalana.

Madridin hautausmaat ovat keskeyttäneet ruumiiden vastaanottamisen, koska henkilökunnalle ei ole riittänyt suojavarusteita.

Maan asevoimat avustaa koronaepidemian vastaisessa taistelussa muun muassa desinfioimalla vanhainkoteja.

– Armeija on löytänyt näillä käyneillä vanhoja ihmisiä, jotka on hylätty täysin, ja jopa kuolleita vuoteissaan, puolustusministeri Margarita Robles kertoi Telecinco-television haastattelussa.

Hänen mukaansa tällaiseen vanhusten kohteluun aiotaan suhtautua "tiukasti ja joustamattomasti". Syyttäjäviranomaiset kertovat jo aloittaneensa tutkimukset tilanteesta joissain vanhainkodeissa.