Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mahdollinen koronakaan ei pysäyttänyt Bön voittokulkua – Seppälä ja Minkkinen kohtuusuorituksiin Nove Meston takaa-ajoissa

Norjan Johannes Thingnes Bö jatkoi voittokulkuaan ampumahiihdon maailmancupissa, kun Tshekin Nove Mestossa kilpailtiin takaa-ajo lauantaina. Hän voitti veljensä Tarjei Bön 34,6 sekunnilla ja Ruotsin Martin Ponsiluoman minuutilla ja 11 sekunnilla. Voitto oli Thingnes Bölle kahdeksas peräkkäinen maailmancupissa, ja cup-uralla jo 71:s. Kauden mittaan voittoja on tullut 13 ja siihen päälle vielä kolme henkilökohtaista maailmanmestaruutta.

Johannesta tai isoveli Tarjeita ei pysäytä edes sairastuminen. Veljekset kertoivat kisan jälkeen, että kumpikin sai aamulla positiivisen tuloksen koronatestissä.

– Tein kolme testiä. Yhdessä oli heikko viiva, yhdessä hyvin heikko ja yhdessä tulos oli negatiivinen. Katsotaan nyt mitä tapahtuu. Seuraavaksi nopeasti kotiin, sunnuntain viestin väliin jättävä Thingnes Bö sanoi norjalaiskanava TV 2:lle.

Tarjei Bö oli yhtälailla epätietoinen vaihtelevien testitulosten jälkeen.

– Tiedä sitten, saimmeko tartunnan Sturlalta aiemmin tällä viikolla, Tarjei Bö sanoi mainiten Sturla Holm Lägreidin, joka vetäytyi Nove Meston kisoista saatuaan koronan.

– En usko, että tartutimme ketään (kisassa), koska kilpailimme täysin erossa muista, hän täydensi viitaten veljesten selkeään hallintaan torstaisessa pikakisassa ja eron muihin pysyessä myös takaa-ajossa.

Suomalaisista paras oli 15:nneksi sijoittunut Tero Seppälä. Hän ampui kaksi sakkoa ja jäi voittajasta kaksi minuuttia ja 19,5 sekuntia. Torstain sprintissä hienosti 23:nneksi ehtinyt Otto Invenius oli kuuden sakon myötä 41:s. Neljä sakkoa ampunut Jaakko Ranta oli 53:s.

Norjan juhlat jatkuivat myös naisten takaa-ajokisassa, jonka voitti Marte Olsbu Röiseland ja Ingrid Landmark Tandrevold toi Norjalle kaksoisvoiton. Röiseland voitti myös perjantaisen sprintin, ja Tandrevold oli sprintissäkin toinen.

Suvi Minkkinen oli paras suomalainen 20. sijallaan. Minkkinen selvitti kisan yhdellä sakolla. Kolme sakkoa ampunut Nastassia Kinnunen oli 36:s. Pikakisassa 52:nneksi jäänyt Mari Eder ei osallistunut takaa-ajoon.