Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JYP kuritti pelaajakauppiaaksi ryhtynyttä Sportia – "Yrittäminen ja sitoutuminen olivat tallella"

Myyntihousut jalkaan kiskaissut Sport kärsi keskiviikkona Liigassa viidennen peräkkäisen tappionsa, kun JYP oli Vaasassa parempi maalein 3–0. Varsinaisia murskajaisia ei nähty, mutta JYP oli ottelussa reilusti edellä, eikä Sport saanut maalipaikkoja kunnolla kuin päätöserässä vieraiden huolimattomuuden myötä.

Sport oli matkassa reilulla kolmella kentällisellä, josta puuttuivat esimerkiksi kaikki aiemmin tällä kaudella loistaneet ruotsalaiset. Viimeisimpänä Sport ilmoitti muutama tunti ennen peliä Axel Holmströmin poistuvan loppukaudeksi uuteen seuraan.

Sportin alelaarin pelaajat olivat tehneet hyvin kauppansa, ja se näkyi kentällä vaasalaisten pelissä. Monet keskiviikkona Sportin riveissä pelanneet pelaajat olivat pelanneet joukkueessa aiemmin tällä kaudella korkeintaan hajapelejä. Aktiivisesti pelanneiden rooli oli kasvanut merkittävästi aiemmasta.

– Nyt on monella pojalla paikka hyödyntää tämä hetki omalla urallaan ja viedä omaa peliä eteenpäin. Yrittäminen ja sitoutuminen tekemiseen olivat kuitenkin tallella, siitä ei voi moittia Sportin päävalmentaja Risto Dufva sanoi.

JYPille pisteet kelpasivat, sillä seura ilmoitti maanantaina pidättäytyvänsä pelaajamyynneistä ja tavoittelevansa edelleen pudotuspelipaikkaa. Voiton myötä jyväskyläläisten ero pudotuspeliviivan päälle kaventui kuuteen pisteeseen.

JYP ratkaisi ottelun jo avauserässä, kun Jerry Turkulainen, Teemu Suhonen ja Braden Christoffer laittoivat pelivälineen Sportin verkkoon.

– Hyvä sisääntulo koko leveydeltä. Alussa pystyimme pelaamaan aktiivisesti ja pysyimme kiekossa, JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

– Tämä riitti tänään riitti pelin voittoon, eikä tässä vaiheessa muulla ole väliäkään, kun voitoista pelataan, Rautakorpi lisäsi.