Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen SM-kilpailut päättyvät perinteisen hiihtotavan sprintteihin – päävalmentaja Pasanen kiittää järjestäjien ideaa hiihtosuunnasta

Maastohiihdon Suomen mestaruuskilpailut päättyvät tänään Tampereella perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailuihin. Naisten aika-ajo alkaa kello 9 ja miesten kello 9.30. Loppukilpailut alkavat naisten finaalilla kello 12.17.

Henkilökohtaiset sprinttikilpailut hiihdetään Kaupin stadionin radalla päinvastaiseen suuntaan kuin perjantain pariviestissä. Päävalmentaja Teemu Pasanen ennakoi ratkaisun hyväksi.

– Pariviestissä pitkä lasku kasasi hiihtäjät yhteen. Toiseen suuntaan hiihdettynä laskuun tulee pari mutkaa ja nyppylää, eikä peesihyöty ole niin iso. Uskon, että siinä pystyy säilyttämään eron, jos on päässyt muilta karkuun, Pasanen arvioi rataa.

– Mutta tilanteen näkee varmasti vasta kilpailussa, koska tällä radalla ei ole koskaan kilpailtu tällä tasolla.

Pasanen toivoo sekä kilpailun mielenkiinnon että joukkuevalintojen takia, että radalla saisi eroja.

Mitalien lisäksi SM-kisoissa kamppaillaan edustuspaikoista maailmancupin kilpailuihin Les Roussesissa ja Toblachissa. Kuun vaihteen molemmin puolin järjestettävät cupit ovat viimeiset näyttöpaikat Planican MM-kilpailuihin, jotka järjestetään helmi–maaliskuun vaihteessa.