Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sami Partanen KiPan pelinjohtajaksi 2024 – ”Olihan se jokseenkin selvää, että tulen tämän kortin tästä lajista katsomaan”

Kiteen Pallon pelinjohtajana kausina 2024–2026 toimii Sami Partanen. Ensi kesänä kiteeläisjoukkueen viuhkassa nähdään vielä viime kaudelta tuttu Juho Kaikko.

Kiteen Pallon pelinjohtajana kausina 2024–2026 toimii Sami Partanen. Ensi kesänä kiteeläisjoukkueen viuhkassa nähdään vielä viime kaudelta tuttu Juho Kaikko.

KiPan seurajohto on ollut tyytyväinen Kaikon toimintaan, eikä Partasen kanssa solmittu pitkä sopimus ole millään muotoa epäluottamuslause nykyistä pelinjohtajaa kohtaan.

– Taustalla on se, että halusimme pitkästä aikaa kiteeläisen pelinjohtajan. Sami Purmonen oli viimeisin kaudella 2013, KiPan varapuheenjohtaja Sami Mielonen kertoo.

KiPan puolelta ratkaisu oli täysin odotettu ja looginen. Julkistuksen ajankohta on sekin tarkoin harkittu.

– Halusimme kertoa hyvissä ajoin siitä, kenen johdolla tätä hommaa viedään jatkossa eteenpäin ja rakennetaan tulevien kausien joukkueita, Mielonen perustelee.

Kiteeltä kotoaan tavoitettu Sami Partanen, 43, oli valinnastaan otettu. Pelinjohtajuus Superpesiksessä oli hänen pitkän ja ansiokkaan uransa seuraava etappi.

– Olihan se jokseenkin selvää, että tulen tämän kortin tästä lajista katsomaan, Partanen tunnustaa.

Nyt mahdollisuus avautui erittäin nopeasti, sillä Partasen peliura päättyi vasta viime syksynä.

– Kun asia tuli esille, niin ei minun tarvinnut miettiä, tartunko tarjoukseen vai en.

– Pakko siihen oli iskeä kiinni, sillä ei sitä tiedä, miten monen vuoden päähän se olisi siirtynyt, Partanen myöntää.

Ensi kesänä Partanen työskentelee KiPan junioripäällikkönä toimien samalla pelinjohtajana nuorten joukkueissa eri tasoilla.

– Pääsen kahlaamalla syvään päätyyn pomppaamatta sinne suoraan, Partanen kuvailee.

Partanen halusi aloittaa uransa Superpesiksen pelinjohtajana juuri Kiteellä rakkaassa seurassa KiPassa.

– Kun tällä kylällä elän, niin tämä oli paras ratkaisu. Jos olisin mennyt muualle, olisi se muuttanut perhe-elämää paljon.

– Toisaalta tälle tielle kun lähtee, niin kaikkeen on oltava valmis. Ikuisuusvirkoja ei urheilussa taida olla, Partanen pohtii.

Varapuheenjohtaja Sami Mielosen mukaan tämä vuosi viedään sovitusti läpi Juho Kaikon kanssa.

– En usko, että tällä päätöksellä on mitään vaikutusta tähän kesään. Kävimme asian läpi Juhon kanssa jo hyvissä ajoin. Hänen suhtautumisensa oli hyvin ammattimaista.

– Toivottavasti Juhon johdolla saadaan menestystä jo ensi kesänä. Tämä ratkaisu olisi tehty, olipa meillä kuka tahansa nykyisenä pelinjohtajana, Mielonen vakuutti.

Ensi kesää ajatellen Partasen rooli ei muuttunut mihinkään. Hän jatkaa edustusjoukkueen taustoilla sovitusti.

– Kysyin Juholta, että miten jatketaan. Emme nähneet syytä muuttaa mitään. Molempien intressinä on, että KiPa pärjää myös ensi kesänä. Minulla on siellä taustalla pieni ruutu, Partanen toteaa.

Kesällä Partasella on pelinjohtotehtäviä KiPan B- ja C-nuorten joukkueissa.

– Superin joukkue elää omaa elämäänsä omaa juttuaan tehden. Annan tukea tarpeen mukaan, Partanen päättää.