Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Red Bullin suunnittelijavelho Newey odottaa Ferrarin ja Mercedeksen iskevän: "Tulee rankka vuosi"

Red Bull -talli juhli viime vuonna ensimmäistä tuplamestaruuttaan formula ykkösissä sitten kauden 2013, kun Max Verstappen vei toisen peräkkäisen kuljettajien mestaruuden voittaen ennätykselliset 15 kisaa ja valmistajien sarjassa talli kokosi ennätyspisteet. Tämän vuoden F1-taistosta Red Bullin suunnittelijaguru Adrian Newey odottaa kuitenkin "rankkaa": Ferrari ja Mercedes kirivät Red Bullia kiinni minkä kerkeävät.

– Ferrarilla oli (viime kaudella) luotettavuusongelmia ja muutama varikkovirhe. Ferrari ei lepää, he korjaavat heikkouksiaan, joten he tulevat taas kärkitaistoon, Newey pohtii Motorsport-sivustolla.

– Ja näimme Mercedeksen aloittavan autolla, joka oli aika kaukana huippuvauhdista, mutta josta kehittyi voittava auto. Hekin tulevat olemaan siellä (kärkitaistossa). Tulee rankka vuosi (meille), se on selvää.

Omat haasteensa menestyksen puolustukselle tuo Red Bullin kulukattoylityksestä saama rangaistus, joka tuo tallille ylimääräistä rajoitusta arvokkaaseen aerodynamiikkatestaamiseen.

– Tuulitunnelitestaamiseen tulevat rajoitukset tarkoittavat sitä, että voimme arvioida vähemmän eri komponentteja ja eri ideoita, Newey huomauttaa.

– Jos olemme todella fiksuja ja saamme aina oikeat osaset (auto)malliin, ei sillä tietenkään sitten ole niin väliä.