Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Francesco Bagnaian nousu kantoi MotoGP:n mestaruuteen

Italialaisen Francesco Bagnaian takaa-ajo ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokassa päättyi maailmanmestaruuteen. Bagnaia nousi kauden jälkipuoliskolla 91 pisteen takamatkalta mestariksi ohi mestaruutta puolustaneen Ranskan Fabio Quartararon.

Bagnaia sinetöi mestaruutensa sunnuntaina Valenciassa ajamalla Espanjan Alex Rinsin voittamassa kilpailussa yhdeksänneksi. Quartararo oli neljäs.

Bagnaia voitti mestaruuden 17 pisteellä.

– Elämäni rankin kilpailu, Bagnaia ilmoitti kilpailun jälkeen.

– Tavoitteeni oli sijoittua kärkiviisikkoon, mutta jouduin vaikeuksiin jo alkukierroksilla. Ajaminen oli taistelua maaliin asti, mutta tärkeintä oli saavuttaa mestaruus.

Bagnaia, 25, saavutti Moto2-luokan maailmanmestaruuden vuonna 2018.

Ajon suojatit ajoivat tallille kaksoisvoiton MM-sarjan päätöskisassa

Aki Ajon johtaman tallin espanjalaiskuljettajat Pedro Acosta ja Augusto Fernandez päättivät ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kauden kaksoisvoittoon Espanjassa. Acosta ajoi Valenciassa Moto2-luokan ykköseksi, mutta Fernandez pääsi juhlistamaan luokan maailmanmestaruutta.

Acosta päätyi MM-loppupisteissä viidenneksi vajaan sadan pisteen päässä tallikaveristaan.

Kaksikon menestys nosti Ajon johtaman tallin luokan menestyneimmäksi talliksi toisena vuonna peräkkäin. Tallin kaksikko ajoi kauden aikana seitsemän voittoa. Viime vuonna tallin Moto2-pyöriä ajoivat australialainen Remy Gardner ja espanjalainen Raul Fernandez.

Moto3-luokassa espanjalainen Izan Guevara sinetöi maailmanmestaruutensa päätöskisan voitolla. Ajon tallin espanjalaiskuljettajista Jaume Masia oli MM-sarjan loppupisteissä kuudes ja Daniel Holgado kymmenes.