Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiihtohirmu Kläbon kauden aloitus saattaa lykkääntyä

Viime kaudella maastohiihdon miesten maailmancupin ja kaksi olympiakultaa voittanut Johannes Hösflot Kläbo saattaa joutua lykkäämään kauden aloitustaan. Norjalainen loukkasi heinäkuussa takareitensä ja on joutunut tinkimään juoksu- ja rullahiihtoharjoittelustaan.

Norjan kansallinen kisakausi käynnistyy 18. marraskuuta Beitostölenissä. Maailmancup käynnistyy viikkoa myöhemmin Rukalla.

– On epävarmaa, pääseekö hän Beitostöleniin. Emme ota riskejä. Planican MM-kilpailut ovat päätavoite, maajoukkuevalmentaja Arild Monsen kertoi norjalaislehti Adresseavisenille ja silmäili helmi-maaliskuun taitteessa järjestettäviin arvokilpailuihin.

Kläbo oli hiljattain Yhdysvaltojen Utahissa korkeanpaikan leirillä ja matkustaa ensi viikolla maajoukkueen korkeanpaikan leirille Italiaan. Siellä hän aikoo olla 12. marraskuuta saakka. Jalan kuormitusta ja kuormitusta ylipäätään pitää miettiä tarkkaan, kun kauden alku lähestyy.

– Tietysti olisin toivonut toipumisen sujuneen nopeammin, mutta hän on harjoitellut hyvin ja tehnyt suurimman osan rullahiihtoharjoituksistaan suunnitellusti, Monsen sanoi.

-----

Lähteet: NTB, Adresseavisen