Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa kaatoi Hurrikaanin ilman hakkuri Sivulaa, Tiikereillä hyvä onnistumisprosentti Vantaalla

Janne Kangaskokon valmentama VaLePa kukisti lauantaina lentopallon Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaan 3–1 Sastamalassa ja nousi kolmanneksi liigassa.

Vierailla oli kaksi ottelun tehokkainta pelaajaa, kun Kristers Dardzans teki 23 ja Aleksi Muukkonen 22 pistettä, mutta etenkin Dardzansin saldoa rumentaa 12 hyökkäysvirhettä.

– Nuo kaksi ovat Hurrikaanin pääiskijät. Saimme aika hyvin Dardzansin tehoja alas. Pelasimme ilman hakkuri Urpo Sivulaa, hän on vielä sivussa ehkä pari viikkoa, Kangaskokko sanoi.

Myös Hurrikaani koki menetyksen ottelussa, kun Muukkosen nilkka muljahti päätöserän lopulla ja hänet kannettiin pois kentältä.

– Ottelu oli hyvää tekemistä toisen erän loppua lukuun ottamatta. Sivulan oltua pois pelasimme kolmen yleispelaajan systeemillä, Kangaskokko selvitti.

Kolmikosta Sakari Mäkinen teki 18, Karli Allik 17 ja Ben-Simon Bonin 10 pistettä.

Tiikerit otti avausvoiton

Avausottelunsa Kyyjärvelle hävinnyt Kokkolan Tiikerit voitti vieraissa Vantaan Ducksin 3–0. Vieraiden kanadalainen hakkuri Daniel Thiessen ja Ducksin slovenialainen yleispelaaja Sergej Drobnic olivat 13 pisteellä tehokkaimmat.

– Pääsimme tässä ottelussa tasollemme ja pelasimme sellaista peliä minkä osaamme. Eli pienellä virhemäärällä hyökättiin, puolustettiin ja torjuttiin hyvin, sanoi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Tiikerit sai hyvin kiinni kauden avausottelunsa pelanneen Ducksin hakkurin Aleksander Rastamon, hän teki vain 8 pistettä. Vierailla tehokkaampia olivat myös Teemu Lahti ja Antti Leppälä 11 pisteellä.

Tiikereiden hyökkäysten onnistumisprosentti oli hyvä 50, kun yhä voitoitta jatkavan Ducksin vastaava luku oli 31. Kukaan Ducksin pelaajista ei päässyt 50 prosentin paremmalle puolelle tehoissa.

Karelian Hurmos voitti Turussa

Joensuulainen Karelian Hurmos nousi tasaisessa keskiryhmässä neljänneksi kaadettuaan Turussa TuTo Volleyn 3–2. Ottelu oli molemmille kauden toinen. Hurmokselle voittokin oli jo toinen, TuTo nousi yhteen pisteeseen.

Hurmos johti neljättä erää 16–12, mutta TuTo Volley nousi lähinnä Antti Karttusen tehoilla erävoittoon ja sai näin samalla kauden avauspisteensä.

Lopulta ottelu ratkesi vieraiden voitoksi sen kolmannella ottelupallolla, ja viides erä päättyi 15–17.

Hurmoksen ja ottelun tehokkain oli hakkuri Eetu Häyrinen 29 pisteellä. Mikko Räsänen teki 17 pistettä ja oli erityisen tehokas ratkaisupalloissa.

Kotijoukkueen nuori hakkuri William Groffier teki 18 pistettä.