Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheiluliitto tyrmää hyökkäyssotaa käyvän Venäjän paluun kansainvälisille urheilukentille – "KOK:n piirissä käyty keskustelu on käsittämätön"

Suomen urheiluliiton (SUL) hallitus vetoaa Kansainväliseen olympiakomiteaan (KOK) ja muihin urheilun kansainvälisiin kattojärjestöihin, ettei venäläisille urheilijoille raoteta vielä ovea kansainvälisiin kisoihin.

Yhdysvaltain olympia- ja paralympiakomitean puheenjohtaja Susanne Lyons kertoi hiljattain, että KOK on keskustellut ehdoista, joilla venäläiset urheilijat voisivat ehkä palata kansainväliseen kilpailutoimintaan.

SUL:n hallitus katsoo monien muiden urheilujärjestöjen tapaan, että kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu, ei ole oikea hetki keskustella venäläisten urheilijoiden paluusta kansainvälisiin kilpailuihin.

– KOK:n piirissä käyty keskustelu on käsittämätön tilanteessa, jossa venäläisurheilijoiden kansainvälisistä kisoista sulkemisen syyt eivät ole poistuneet. Sen sijaan sotatoimet ja Venäjän toteuttamat julmuudet ovat pikemminkin kiihtyneet, sanoo SUL:n varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen tiedotteessa.

Erikoinen visio

Venäjän itsevaltainen presidentti Vladimir Putin on toistanut, että Venäjä on sodassa "kollektiivista länttä" vastaan. Siinäkin mielessä olisi erikoista, että venäläisurheilijat mahtuisivat samoille kilpakentille.

– Tällaista keskustelua ei tule käydä ennen kuin sotatoimet Venäjän osalta on lopetettu. On myös selvää, että jos venäläiset urheilijat hyväksyttäisiin kisoihin, yritykset vetäytyisivät, ja vaikutukset urheilun taloudelliseen puoleen olisivat mittavat.

Pakarinen muistuttaa, että urheilujärjestöissä ymmärretään sulun inhimillinen puoli, eli se mitä Venäjän sulkeminen kansainvälisistä kisoista yksittäiselle urheilijalle aiheuttaa.

– Toki toivomme, että Venäjän sotatoimet Ukrainassa päättyvät pian, ja venäläiset urheilijat nähtäisiin taas kilpakentillä, Pakarinen muistuttaa.