Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mykolas Alekna yllätti maailmanmestari Kristjan Cehin miesten kiekkofinaalissa

Kahden suomalaismitalin päivä Münchenin EM-kisoissa alkoi liettualaisen Mykolas Aleknan yllätyksellä miesten kiekonheiton loppukilpailussa. Toisen polven 19-vuotias kiekkolupaus sai kiekon kolmen sentin päähän ennätyksestään ja jätti slovenialaisen maailmanmestarin Kristjan Cehin hopealle voittotuloksellaan 69,78.

Cehin hopeatulos ilmeisen hankalissa oloissa oli 68,28. Britannian Lawrence Okoye pudotti pronssituloksellaan 67,14 Ruotsin kaksikon Simon Petterssonin ja Daniel Ståhlin mitaleilta. Olympiavoittaja Ståhl jäi mitalitta myös Eugenen MM-kisoissa.

Alekna, 19, saavutti viime vuonna nuorten MM- ja EM-kullan. Hän otti Cehin perässä MM-hopean Eugenessa, joten hän on kehittynyt isänsä Virgilijus Aleknan veroiseksi kilpailijaksi.

Virgilijus Alekna saavutti urallaan kaksi olympiavoittoa, kaksi MM-kultaa ja Euroopan mestaruuden 2000–2006.

Mykolas Alekna arveli, että hän sopeutui voittajasuosikki Cehiä paremmin Münchenin stadionin karheaan rinkiin.

– Tämä ei tainnut olla Kristjanin päivä, Alekna totesi kilpailun jälkeisessä pikahaastattelussa.

– Ensi vuonna aion kuitenkin olla edelleen parempi kuin tällä kaudella ja aion urheilla pitkän uran.

Ceh ihmetteli tappiotaan.

– Pystyn yleensä helposti 70 metriin, mutta nyt jäin siitä pari metriä. Ei homma toiminut, mutten tiedä, johtuiko se ringistä tai olosuhteista, Ceh pohdiskeli.