Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sara Kuivisto tyytyi siihen, että toipui EM-kilpailujen lähtöviivalle

Suomen ennätysnainen Sara Kuivisto jäi välieriin yleisurheilun EM-kilpailujen 800 metrillä Münchenissä. Hän juoksi perjantaiaamupäivänä kauden parhaansa 2.01,59 ja oli eränsä kuudes. Viides sija olisi vienyt finaaliin, mutta Sveitsin Lore Hoffmann (2.01,12) jäi tavoittamatta.

– Ei se viides sija jäänyt kaivelemaan. En voi olla pettynyt kaiken jälkeen, Kuivisto sanoi.

Sanoista kuulsi tyytyväisyys siitä, että hän oli EM-kilpailuissa ylipäätään lähtöviivalla. Kuivisto murjoi viime vuonna Tokion olympialaisissa uusiksi 800 metrin ja 1 500 metrin Suomen ennätykset ja eteni välieriin molemmilla matkoilla, joten odotukset täksi kaudeksi olivat kovat.

Suolistoloinen vesitti kauteen valmistautumisen, ja MM-kilpailut piti pyyhkiä kalenterista hyvissä ajoin. Lisäksi hänen puolisonsa loukkaantui kesällä vakavasti maantiepyöräilykilpailussa sattuneessa onnettomuudessa.

Kuivisto ei halunnut Münchenissä enää vatvoa menneitä vaan paalutti päässeensä riittävän hyvään kuntoon.

– En usko, että olen jäljessä Tokiossa ollutta kuntoa, mutta kilpailujen puute näkyi. Pari kuukautta meni keväällä, etten voinut tehdä oikein mitään, hän kuittasi ikävät asiat.

Münchenin alkuerä kulki aikaan 2.04,32. Välierä oli Kuivistolle vasta ulkoratakauden viides 800 metrin startti ja toi kauden parhaan ajan.

– Saattoi olla viimeinen 800 metriä arvokilpailuissa, 1 500 metrille keskittymistä suunnitellut juoksija jutteli.