Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LeBron Jamesille lisävuosia Lakersissa – ökysopimuksen jujuna mahdollisuus pelata poikansa kanssa

NBA-koripallotähti LeBron James on tehnyt kahden vuoden ja 97,1 miljoonan dollarin eli reilun 95 miljoonan euron jatkosopimuksen Los Angeles Lakersin kanssa, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Jamesin, 37, uran takuutulot nousevat diilin myötä 532 miljoonaan dollariin, mikä on NBA-ennätys.

Neljä kertaa liigan mestaruuden sekä runkosarjan että finaalien arvokkaimman pelaajan palkinnon voittanut yhdysvaltalainen pelaa sopimuksen alla Lakersissa ainakin kauteen 2023–24 asti. Hänellä oli vanhassa sopimuksessa vielä yksi vuosi jäljellä, ja uuden sopimuksen viimeiselle vuodelle on asetettu pelaajaoptio.

James on useasti ilmaissut halukkuutensa pelata ennen lopettamistaan poikansa Bronny Jamesin kanssa samassa NBA-joukkueessa. Pelaajaoptio lieneekin takaportti kaksikon yhdistämiselle, joka ei näin pakota Lakersia varaamaan Bronnya tai kauppaamaan LeBronia, kun Bronnyn on mahdollista osallistua varaustilaisuuteen vuonna 2024 ja pelata kaudella 2024–25.

Piste-ennätyksen partaalla

Lokakuussa alkava kausi on Jamesille 20:s koripallon huippuliigassa. Vuoden 2003 ykkösvaraus on rikkonut lukemattomia ennätyksiä, ja häntä pidetään Michael Jordanin ohella lajin kaikkien aikojen parhaana pelaajana.

Suuri virstanpylväs olisi mahdollista saavuttaa lähitulevaisuudessa, kun NBA:n runkosarjan piste-ennätys on ulottuvilla. James on kerännyt 1 366 ottelustaan yhteensä 37 062 pistettä, ja matkaa 70–80-luvuilla loistaneen Kareem Abdul-Jabbarin ennätykseen on 1 325 pistettä.

Jotta James nousisi tulevalla kaudella ohi, täytyy hänen tehdä 82 runkosarjaottelussa 16,2 pistettä ottelua kohden.

Neljänä Lakers-kautenaan James on kuitenkin loukkaantumishuolien vuoksi pelannut keskimäärin vain noin 56 ottelua. Kyseisellä ottelumäärällä pisteitä tulisi tehdä 23,7:n keskiarvolla, minkä pitäisi olla mahdollista, sillä James ei ole alittanut 25 pisteen rajaa tulokaskautensa jälkeen.