Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Camilla Richardsson ratkaisi startista vitosen mestaruuden, Mika Kotirannasta tuplamestari

Camilla Richardsson karkasi startissa vastustajiltaan Kalevan kisojen 5 000 metrin kilpailussa. Hän otti Suomen mestaruuden Esbo IF:lle Kalevan kisojen ennätysajalla 15.33,95. Turun Urheiluliiton kaksikko Janica Rauma ja Aino Niemi ottivat muut mitalit yli minuuttia hitaampina.

– Makeeta. Olen tosi tyytyväinen ja tämä teki henkisesti hyvää, sillä MM-kisat oli minulle erittäin iso pettymys, Richardsson kertoi.

Richardsson kilpaili MM-kisoissa korkein odotuksin, mutta 5 000 metrin alkuerä jäi häneltä kesken Eugenen stadionin ankarassa helteessä.

– Se oli tosi ikävää, sillä tiesin olevani hyvässä kunnossa. Sen jälkeen tuli mietittyä monenlaista, mutta nyt uskon, että se johtui vain lämpötilasta, Richardsson jatkoi.

Kalevan kisoissa Richardsson juoksi 1 500 metrillä toiseksi ennätyksellään ja vitosella hän jäi vajaat neljä sekuntia ennätyksestään 15.30,08.

– Tämä oli maksimitreeni EM-kisoja varten. Ensimmäinen EM-startti on kahdeksan päivän kuluttua, enkä tee enää rataharjoituksia ennen sitä, Richardsson kertoi.

Kotiranta kiri tuplaan

Joensuun Katajan Mika Kotirannasta tuli sunnuntaina kisojen tuplamestari, kun hän kiri vitosella voittoon ajalla 14.03,12. Kirivoitto oli jopa näyttävämpi kuin kympillä.

Kotiranta sytytti juoksullaan yleisön, ja katsojien kannustus terästi juoksijan napakkaa kiriä.

– Kuulin yleisön kannustuksen. Tuntui, ettei siinä tilanteessa voinut juosta yhtään huonommin, Kotiranta hymyili.

– On aika huikeaa voittaa tupla kotiyleisön edessä. Ei voisi paremmin mennä.

Kotiranta tunsi kympin rasitukset jaloissaan vielä vitosen alkuverryttelyssä. Väsymys lähti jäsenistä vasta startissa.

– Voimat löytyivät, kun pyssy pamahti, Koriranta kertoi.

Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse sijoittui kirikamppailussa toiseksi ajalla 14.03,66 ja HKV:n Eero Saleva kolmanneksi ajalla 14.03,86.