Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takareisivammasta toipunut Juuso Hassi etenee kohti 10-ottelun Suomen mestaruutta: "Ei voi ennustaa, mitä tapahtuu"

Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi johtaa miesten 10-ottelua, kun urheilijat ovat kisanneet viidessä lajissa. Hassi summasi Joensuussa järjestettävissä Kalevan kisoissa lauantaina 3 894 pistettä.

– On ollut mukava kisata. Pitkästä aikaa huomaan, että olen hyvässä kunnossa, Hassi kertoi kisapäivän päättäneen 400 metrin juoksun jälkeen.

– Minulla oli repeämä takareidessä, ja se on hidastanut kesää. Olin hyvässä kunnossa jo alkukesästä ja olen nyt päässyt vamman yli.

Hassi juoksi 100 metriä aikaan 11,00, hyppäsi pituutta 689, työnsi kuulaa 13,90, hyppäsi korkeutta 189 ja juoksi ratakierroksen 49,93. Hän otti lajivoitot kuulassa ja 400 metrillä.

– Pituus oli ainoa, josta jäi selvästi hampaankoloon. Muuten oli tasaista suorittamista.

Sunnuntaina miehet mittelevät 110 metrin aitajuoksussa, kiekonheitossa, seiväshypyssä, keihäänheitossa ja 1 500 metrin juoksussa.

– Samalla tavalla mennään huominen. Kauden parhaita haetaan ja miksei jopa ennätystä, kuusi vuotta sitten ennätyspistesaldonsa 7 734 kerännyt Hassi kertoi.

Hassi, 29, saavutti viime vuonna SM-pronssia ja on nelinkertainen Suomen mestari.

Kelpaako Joensuusta muu kuin mestaruus?

– Ei voi ennustaa, mitä tapahtuu. Mutta mestaruus on tavoite, kun mitaleja on takana entuudestaan.

Ähtärin Urheilijoiden Juuso Toivonen kirittää kaimaansa pistein 3 832. Ylihärmän Junkkarien Ville Kattelus on kolmantena pistein 3 626.