Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paraheittäjä Heikkinen keksi arvokisa-asetukset tuoliinsa, mutta kaipasi "ruuskasmaista" sivallusta

Moninkertainen paraurheilun arvokilpailumitalisti Marjaana Heikkinen on tyytyväinen kuluvaan kauteen, joka on antamassa hyvät lähtökohdat tuleville arvokisavuosille. Perjantaina hän sinkosi Joensuussa Kalevan kisojen tuolikeihään F34-luokan voittotulokseksi 17,75.

– Voimakas, pyörivä, sivuvastainen tuuli on vain pirskatin haasteellinen tuoliheitossa. Lähtökorkeus tuoliheitossa on niin matala, että pitäisi osata sivaltaa keihäs "ruuskasmaiseen" heittoon. Ei lähtenyt, Heikkinen viittasi toiseen pohjoissavolaiseen keihäsmenestyjään Antti Ruuskaseen.

Siilinjärven Ponnistusta edustava Heikkinen kiitti voiton jälkeen Joensuun keskuskentän yleisöä ja sai raikuvat aplodit, mutta oli mielissään myös saamastaan vastaanotosta ennen kilpailua ja kannustuksesta sen aikana.

– Oli lämmin vastaanotto, ja sain kisafiiliksen kohdalleen.

– Verryttelyheitot olivat valmentajan mielestä pisimmät. Jopa saattoi 18 metriä vilahdella. Nyt on niin hyvä fiilis, ettei jaksa surra sitäkään, ettei kilpailussa mennyt niin pitkälle. Nyt löytyy tuolista asetukset, joita on haettu ensi vuoden MM-kilpailuihin ja 2024 paralympialaisiin, Heikkinen avasi.

– Vanha tuoli, mutta haimme uusia asetuksia. Nyt tuttu heitto alkaa löytyä.

"Terveys on ollut tärkein asia"

Viime vuonna Tokion paralympialaisissa Heikkinen saavutti pronssia tuloksella 17,47. Joensuussa hän heitti viidesti yli 17 metriä.

– Sain vaikeaan olosuhteeseen tasaisen tuloksen. Rankka treeni- ja kisakausi on takana. Voimatasoja on nostettu, ja se on syönyt heiton mittaa.

Elokuun lopussa hän kilpailee Lappeenrannan gp-kilpailuissa.

– Sitten kesälomaa pieni pitkä ja täysillä kohti isoja kisoja.

– Terveys on ollut tärkein asia. En ole sairastanut virustauteja, eikä ole ollut loukkaantumisia.

Turunseudun Kenttäurheilijoiden Pasi Heikkilä vastasi tuolikeihään pisimmästä kaaresta, kun hän heitti miesten F57-luokassa voittotuloksen 23,99.

Ratakelauksessa Espoon Tapioiden Esa-Pekka Mattila voitti T54-luokan 100 metriä ajalla 14,63 ja 400 metriä ajalla 50,97. Naisista Pudasjärven Urheilijoiden Sini Paukkeri piti parasta vauhtia T54-luokassa. Hän kelasi 100 metriä aikaan 18,32 ja 400 metriä aikaan 1.06,13.