Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hava ja Nurmi ottivat Kalevan kisojen kävelymestaruudet

Espoon Tapioiden kävelijät Joni Hava ja Enni Nurmi ottivat Joensuun Kalevan kisojen ensimmäiset mestaruudet. Hava voitti miesten 20 kilometrillä Suomen mestaruuden ennätyksellään 1.23.54. Nurmen voittoaika naisten kympillä oli 46.59.

Münchenin EM-kisoihin 20 kilometrille valitut kävelijät Hava, Naantalin Löylyn Jerry Jokinen ja Espoon Tapioiden Jaakko Määttänen lähtevät ensimmäisiin arvokisojen edustustehtäviin varsin hyvässä vireessä. Jokinen jäi Kalevan kisojen hopea-ajalla 1.27.19 vain 28 sekuntia ennätyksestään, ja Määttänen käveli kolmanneksi ajalla 1.28.57.

Valentin Konosen valmentama Hava kohensi ennätystään lähes kaksi ja puoli minuuttia, muttei yllättynyt tulosharppauksesta.

– Aika oli juuri, mitä odotin. Tavoitteena oli alittaa 1.24, Hava kertoi.

Hava harmitteli tuomareilta saamiaan kahta varoitusta. Hän arveli niiden johtuneen keskittymisen herpaantumisesta.

– Olisin toivonut, että varoitustili olisi pysynyt puhtaana. Tekniikassa on ollut sen verran ongelmia, että sen kanssa on oltava tarkkana, Hava totesi.

Askel askeleelta tavoitteisiin

Tällä kaudella Hava on yltänyt hienosti tavoitteisiinsa, kun ensimmäisen Kalevan kisojen voiton jatkoksi tulee EM-edustus.

– Syksyllä laitoin tavoitteeksi päästä EM-kisoihin ja se toteutui. Eikä tavoite ole vain päästä osallistumaan vaan tehdä myös tulosta, Hava kertoi.

Eugenen MM-kisoissa kilpailleet Aleksi Ojala ja Aku Partanen eivät osallistuneet Joensuun Kalevan kisoihin.

Myös naisten 10 kilometrin kilpailun mitalit menivät EM-edustajille. Enni Nurmi jäi voittoajallaan vain kuusi sekuntia ennätyksestään. 35 kilometrille EM-kisoissa keskittyvä Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen oli toinen ajalla 48.45, ja Laitilan Jyskeen Venla Laiho oli kolmas ajalla 49.37.