Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisten loppuottelu Wembleyllä katsojarikkain jalkapallon EM-historiassa – miehet mukaan lukien

Jalkapallon naisten EM-lopputurnaus saa näyttävän päätöksen, kun finaalijoukkueet Saksa ja emäntämaa Englanti kohtaavat loppuunmyydyllä Wembley-stadionilla Lontoossa.

Wembley on Britannian suurin urheiluareena ja Barcelonassa sijaitsevan Camp Noun jälkeen Euroopan toiseksi suurin stadion. Näin noin 87 200 katsojaa vetävä Wembley rikkoo sunnuntaina liudan ennätyksiä.

Enemmän kuin miehillä

Miesten EM-jalkapallossa eniten katsojia koskaan on ollut vuoden 1964 Espanja–Neuvostoliitto-finaalissa. Tuolloin Madridissa Santiago Bernabeulla Marcelinon 2–1-voittomaalia todisti 79 115 silmäparia.

Naisten loppuottelu sunnuntaina tulee siis ohittamaan EM-ennätyksen, kun miehetkin otetaan mukaan.

Wembley ei ole uusi stadion EM-finaalille, sillä vuosi sitten miehissä Italia pilasi Englannin voitonjuhlat rangaistuslaukauksilla. Tuolloin koronasyistä katsojia otettiin kuitenkin vain 67 713.

Tämän vuoden kisoissa on tehtailtu näkyvyysennätyksiä, joista esimerkkinä Englannin avausottelu Itävaltaa vastaan. Silloin Manchester Unitedin kotistadionin Old Traffordin 68 871 katsojaa murskasivat aiemman naisten EM-ennätyksen.

Eniten naisten jalkapallo-ottelussa katsojia on koskaan ollut Camp Noulla, minne FC Barcelona on tällä kaudella kerännyt kahdesti yli 91 000 ihmistä.

Halvat liput johtivat jälleenmyyntiin

Loppuottelun suosioon vaikuttaa kotijoukkue Englannin pärjäämisen lisäksi varmasti se, että viralliset otteluliput maksoivat vain noin 18–60 euroa.

Miesten finaali 2021 oli aivan eri hintaluokassa, sillä pääsy katsomoon vaati 295–945 euroa. Kun asiaa vertaa muihin jalkapallon suurotteluihin, hinnat olisivat tuskin muuttuneet, vaikka Wembley olisi saatu myydä täyteen.

Alkuperäisten lippujen edullisuus on johtanut myös jälleenmyyntiin. Tällä hetkellä loppuunmyytyyn otteluun pystyy ostamaan lippuja verkosta, jos on valmis maksamaan pari sataa euroa.

Englanti–Saksa potkaistaan sunnuntaina käyntiin kello 19 Suomen aikaa.