Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovia kokeneen Sara Kuiviston paluulle sinetti: "Kesä ei ole kesä, jos ei pääse kisoihin"

Tokion olympialaisissa Suomen ennätyksiä tehtaillut keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto palaa kilparadalle tiistaina, jolloin yleisurheilun kotimaisen gp-kiertueen viides kilpailu järjestetään Jyväskylässä. Kuivisto osallistuu 1 500 metrille.

Hyvän viime kauden ja talven jälkeen Kuivistolla oli korkeat odotukset kaksien arvokilpailujen kaudelle, mutta suolistobakteeri pilasi kevään ja alkukauden.

– Suuria odotuksia minulla ei Jyväskylästä vielä ole. Tärkeintä on päästä jälleen starttaamaan ja saada tuntumaa kisoihin, kesäkuun alusta asti harjoitellut Kuivisto avasi Suomen urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

MM-kilpailuissa Eugenessa kilpaillut Nathalie Blomqvist osallistuu myös Jyväskylässä juostavaan kilpailuun. Hänen kauden paras aikansa on 4.10,25. Kuiviston SE-aika on 4.02,35, mutta odotukset Jyväskylään ovat maltilliset.

– Onhan tässä ollut haasteita, mutta nyt näyttää hyvältä. Kesä ei ole kesä, jos ei pääse kisoihin, Porvoon Akilleksen juoksija tuumi.

Kuiviston vuosi on ollut vaikea myös suolistobakteerin aiheuttaman harjoittelu- ja kilpailutauon lisäksi. Hänen miesystävänsä Olli Lappalainen loukkaantui vakavasti pyöräilyn SM-maantieajossa kesäkuussa, mutta toipuminen on sujunut hyvin.

Varma paikka Müncheniin

Viime vuoden juoksuillaan Kuivisto varmisti jo paikan elokuussa Münchenissä käytäviin EM-kilpailuihin. Jyväskylän jälkeen hän aikoo kilpailla tällä viikolla Göteborgissa ja ensi viikolla Joensuussa Kalevan kisoissa.

– Muita kisoja ei ole nyt tiedossa ennen Müncheniä, mutta jos hyvä startti tulisi tarjolle, niin saattaisin ottaa sen ohjelmaan, Kuivisto sanoi.

– Jyväskylän Harju on muuten lempiratani, joten on mukava mennä sinne kisaamaan.

Jyväskylässä ohjelmassa on myös esimerkiksi miesten 800 metriä, 4x100 metrin viestit, miesten moukarinheitto ja naisten keihäänheitto.